Ante Todorić nepravomoćno oslobođen na suđenju u aferi Fimi Medija

Damjan Tadic / CROPIX

Na Županijskom sudu u utorak je zbog nedokazane štete nepravomoćno oslobođen bivši predsjednik Inine tvrtke kćeri STSI Ante Todorić kojeg je optužnica u jednom od krakova afere Fimi media teretila za pogodovanje toj marketinškoj agenciji.

“Iako je tužiteljstvo tvrdilo da dio naručene robe nije isporučen i da je usluga nabave preplaćena, čime je po navodima optužnice tvrtka STSI u kojoj je Todorić bio predsjednik uprave oštećena za 340.000 kuna, ta materijalna šteta nije dokazana tijekom dokaznog postupka”, obrazložila je predsjednica sudskog vijeća Koraljka Bumči.

Sutkinja je naglasila da je tijekom sudskog postupka sporna bila šteta. U prvom vještačenju se tvrdilo da roba vrijedna 340.000 kuna nije isporučena, no dopunskim vještačenjem je utvrđeno da je roba ipak isporučena te da je pogreška nastala zbog načina na koji su vođene poslovne knjige Fimi medije.

Predsjednica sudskog vijeća je napomenula da zbog različitog iskazivanja vještaka sud nije mogao sa sigurnošću utvrditi je li doista nastala šteta koja se navodi u optužnici, ali da je neosporno bilo Todorićevo svojstvo, kao i da ga je bivši rizničar HDZ-a i nekadašnji šef Carinske uprave Mladen Barišić tražio da posluje s Fimi medijom.



Todorića je tužiteljstvo teretilo da je od početka prosinca 2005. pa do početka veljače 2010. na nagovor Mladena Barišića osigurao posao tvrtki Fimi media, na čijem je čelu bila nedavno preminula Nevenka Jurak.

Prema optužnici, STSI je u navedenom razdoblju na osnovu 49 računa Fimi mediji isplatilo više od 2,6 milijuna kuna, dok roba u vrijednosti od 340.000 kuna nije isporučena. Time je, tvrdi se u optužnici, Fimi mediji omogućeno ostvarivanje koristi od 1,6 milijuna kuna.

Komentari