Ankica Mamić za Otvoreno: Godinama smo taoci nerazumnog ponašanja gradonačelnika Bandića

facebook

“‘Dok sam vam bio ćaća bio sam vam dobar’, rekao je Bandić u svom nedavnom istupu na Aktualnom satu u Skupštini Grada Zagreba, odgovarajući na pitanje zastupnika iz redova SDP-a. Ta rečenica, javno izrečena bez zadrške i skrivanja, zapravo je prava istina da je jedino interes konstanta politike, kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini. Rezultat takvih odnosa danas je neraskidiva korupcijska hobotnica u Zagrebu čiji su krakovi u potpunosti ugušili naš grad, od minusa od milijarde kuna i stotina projekata u nastajanju i provedbi koji niti služe građanima niti razvoju grada i boljem životu, već isključivo interesima umreženih.

Tko je kriv? Krivi smo svi. Najviše dvije vodeće političke stranke koje se nikada oko Zagreba nisu dovoljno niti ozbiljno trudile. Jedni su Bandića stvorili i godinama podržavali, a drugi mu nikada nisu suprotstavili ozbiljne kandidate na lokalnim izborima. Izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, koji nije slučajno nazvan Lex Šerif, izravno izabranim načelnicima i gradonačelnicima dane su još veće ovlasti kako bi, na neki način, postali neovisnima ne samo o nama građanima, nego i o našim predstavnicima u gradskim skupštinama.” Na svom blogu piše Ankica Mamić, PR stručnjakinja, te društvana i politička komentatorica.

Za portal otvoreno Ankica Mamić komentira rušenje GUP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i što je prethodilo tome.

“Grad Zagreb i građani grada Zagreba su zapravo taoci nerazumnog ponašanja gradonačelnika Bandića već dugi niz godina, te ova drama, ili igrokaz kojemu svjedočimo traje od javne rasprave koja je objavljena u sred ljeta kada je grad bio prazan, a na taj način je gradonačelnik htio GUP progurati ispod radara.  građani su se pobunili i HDZ je onda počeo razmišljati o svom rejtingu, jer im nije svejedno što Zagrepčani misle o njihovoj koaliciji sa Milanom Bandićem. Pokazalo se je kako za HDZ tu nema ništa dobro, ali su usprkos tome se zapetljali u ove igrice sa Milanom Bandićm i sami sebi uzrokovali puno štete, ipak su na kraju shvatili kako to za njih nije dobro”, komentira Ankica Mamić.



Komentari