ANKETA PORTALA OTVORENO Gotovo 100 posto ispitanika smatra kako treba ukinuti obvezno plaćanje članarine

Već se godinama članovi Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore žale na rad tih institucija, jer one, prema njihovom mišljenju, ne ispunjavaju svoju zadaću, a oni moraju plaćati članarinu.

Poslodavci i obrtnici redovno plaćaju članarine, koje i nisu tako malog iznosa, a zauzvrat gotovo ništa ne dobivaju.

(Ne)rad dviju komora posebice je vidljiv u doba koronakrize, a zbog toga su njihovi članovi posebice osjetljivi.

Kako bismo saznali što članovi komora, ali i svi ostali misle o tome treba li ukinuti obvezno plaćanje članarina, portal Otvoreno objavio je anketu u kojoj je u 24 sata sudjelovalo oko 1700 ispitanika.



PITAMO VAS Treba li ukinuti obvezno članstvo u komorama

Beskorisno je plaćanje članarina komorama

Odgovori su bili zanimljivi i moglo bi se reći – očekivani. Od ukupnog broja anektiranih, njih 97,58 posto što je gotovo 100 posto ili 1611 glasača odgovorilo je kako treba ukinuti obvezno plaćanje članarina, jer je to sasvim beskorisno.

Upravo zbog takve situacije, koja traje već 20 godina, formirane su brojne druge interesne organizacije, poput Hrvatske udruge poslodavaca, koje su u međuvremenu potpuno popunile potrebu grupnog nastupa ili organiziranja zainteresiranih poslovnih subjekata.

A tijekom ove do sad neviđene gospodarske krize Incijativa Glas poduzetnika koja je spontano nastala preko društvenih mreža kako bi zaštitila svoje poslovanje i radna mjesta pokazala je kako su komore danas ‘(polu)beskorisne ‘agencije’, a da hrvatskom gospodarstvu ipak treba ‘nešto’ što nudi ‘upotrebljive’ usluge’.

Komentari