Anka Mrak-Taritaš za Otvoreno: GUP je političko nadmetanje o tome tko je jači, a amandmani su zapravo izraz nemoći HDZ-a

Tomislav Kristo / CROPIX

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine nakon što je naprasno prekinuta u ponedjeljak, nastavlja se i u utorak i to, među ostalim, na temu izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana (GUP) te o 14 HDZ-ovih amandmana na GUP.

Podsjetnika radi, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je u ponedjeljak preostalih 11 HDZ-ovih amandmana na izmjene i dopune zagrebačkog GUP-a jer nisu bili u javnoj raspravi.

Za portal Otvoreno.hr upitali smo saborsku i gradsku zastupnicu GLAS-a Anku Mrak Taritaš o tome što misli kako će završiti sjednica zagrebačke Gradske skupštine te hoće li GUP proći ili pasti.

Tko je jači – HDZ ili Bandić

“Vidjet ćemo koji će scenarij biti najizgledniji. Nažalost, građani su u svemu tome, očito najmanje važni, a koji je njihov interes, nikoga ne zanima. O tome kako će se razvijati grad, također nikoga ne zanima kao što nikoga ne zanima ni to što izmjena GUP-a znači za razvoj grada. To je samo političko nadmetanje između HDZ-a i Bandića”, rekla je Anka Mrak Taritaš.



Pojasnila je kako je to nadmetanje o tome tko je jači i u tome nema nikakve dvojbe.

“HDZ je u svom odnosu s gospodinom Bandićem u gradu Zagrebu u slabijoj poziciji, a amandmani su zapravo izraz nemoći HDZ-a. Sve su opcije moguće na kraju. Nažalost, građani Zagreba su taoci njihovih međusobnih odnosa”, zaključila je Anka Mrak Taritaš.

Komentari