Anka Mrak-Taritaš: Ubijena je i zadnja nada da će biti išta od obnove

Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš poručila je da je, nakon što je ministar graditeljstva Ivan Paladina jutros javnosti predstavio plan ubrzanja obnove nakon potresa, postalo jasno da je “ubijena i zadnja nada” da će biti išta od obnove.

“Nakon današnje presice ministra Paladine ubijena je svaka nada koja je još postojala da će biti išta od obnove. Naime, ministar je, umjesto da konačno izađe pred građane s konkretnim planom i rokovima, konstatirao da Fond nije dosad radio ništa i njegova se presica u ‘alanfordovskom’ tonu može svesti na zaključak: Bolje biti bogat i mlad, nego star i siromašan”, priopćila je.

Mrak-Taritaš je prozvala ministra da je u obraćanju iznosio samo “floskule i prazne priče”, po jasnom PR-ovskom modelu “nemoj slučajno ništa konkretno reći ni obećati”.

Istaknula je da se, s obzirom na ono što se čulo mjesec i pol nakon što je preuzeo resor, čini da smo nakon kroničara Damira Vanđelića (bivši ravnatelj Fonda za obnovu) dobili kroničara Paladina – još jednog dužnosnika bez ikakve ideje, plana i znanja, koji će nas svaki mjesec obavještavati o tome kako se ne radi ništa.



“Nije da smo dosad bili uvjereni u namjeru vlade i premijera da zapravo nešto i obnove, ali nakon što je novi ministar konačno ozbiljno progovorio o onome što mu je posao (nakon što smo mjesec dana u medijima opet čitali o njegovim aferama i repovima koji se vuku za njim), možemo samo još jednom konstatirati da nema apsolutno nikakve nade da će se obnova ikad dogoditi”, zaključila je čelnica GLAS-a.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina je, predstavivši plan ubrzanja obnove nakon potresa, najavio otvaranje više stotina gradilišta do kraja ljeta s pet ključnih točaka, kao svoj glavni zadatak naveo otvaranje gradilišta i predstavljanje konkretnih rokova.

“Prioritet nam je da građanima koji su u kontejnerima ili su bez adekvatnog smještaja omogućimo da zimu provedu u svojim domovima ili adekvatnom smještaju”, naglasio je.

 

Komentari