Anka Mrak-Taritaš o masonskoj aferi: Jelenić očito nije slučajno postao glavni državni odvjetnik

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš za portal Otvoreno je komentirala prijedlog SDP-a o izmjeni Zakona o zbrinjavanju otpada kojom bi se plastični proizvodi  za jednokratnu upotrebu izbacili upotrebe, što nalaže Direktiva Europske unije.

Plastični proizvodi poput pribora za jelo, štapića uši i slamki bi tako trebali otići u povijest. Države članice, ističe Mrak-Taritaš, Europskoj direktivi o zbrinavanju otpada moraju se prilagoditi do 2021. godine.

“Mi predsjedamo Europskom unijom i bilo bi dobro da u tijeku predsjedanja pokažemo da zaista idemo u korak s ostalim članicama. No moć ruku je moć ruku i taj prijedlog nije prošao. Kolege iz HDZ-a će se deklarativno založiti za to, ali stvarno ne”, rekla je Mrak-Taritaš.

Jelenić treba biti smijenjen

Priznanje glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića da je bio član masonske organizacije govori o tome kakvo je stanje u hrvatskom pravosuđu, smatra Mrak-Taritaš.



Ističe i da taj slučaj pokazuje kako nije slučajno postao glavni državni odvjetnik. “Činjenica da je član tajnog društva znači da može biti kompromitiran. Očito je izabran da ne čini ništa“, smatra Mrak-Taritaš.

“Zamislite, kad vam državni odvjetnik kaže da je počašćen da je mason, jer je to nekakva udruga u kojoj se igraju samo odrasli dečki. Nakon toga je već trebao dati mandat na raspolaganje”, rekla je Mrak-Taritaš, ističući da, ukoliko njegova ostavka izostane, treba biti smijenjen.

O ‘ljubavi’ između Bandića i HDZ-a 

Anka Mrak-Taritaš je komentirala i koaliciju HDZ-a i Milana Bandića.

To vam je jedna ljubav, jedan brak iz interesa. Tu HDZ s vremena na vrijeme pokazuje malo mišiće kao što je pokazivao na GUP-u. Međutim, imao je priliku pokazati svoj stav kada smo imali odluku o poskupljenju odvoza otpada u Gradu Zagrebu. Tada smo ukazivali da je Ustavni sud o tome odlučivao, da je takva odluka ishitrena, protuustavna, da su druge jedinice lokalne samouprave odlučile ne brzati s tom odlukom. Grad Zagreb je odlučio brzati i HDZ je uredno digao ruke za tu odluku i to im nije bio nikakav problem”, ističe Mrak Taritaš.

Ovo je samo malo pokazivanje mišića, ali budite uvjereni, to će biti stabilno. Vjerojatno će se na proračunu 2020. HDZ sjetiti da baš i nije dobro biti s Bandićem, ali to će biti samo priprema za lokalne izbore”, zaključuje Anka Mrak-Taritaš za Otvoreno.

Komentari