Andrej Plenković oprezniji o restrikcijama, upozorenje stiže iz WHO-a: “Ne ukidajte mjere prerano, to je kao da ne preležite bolest”

Dnevnik Nove TV

Nakon jučerašnje izjave o relaksaciji mjera premijer Andrej Plenković danas je puno oprezniji u izboru riječi.

“Ja sam baš gledao jučer odjeke korištenja te riječi koje sam iskoristio ja, i čini mi se, ministar Božinović. Možda je pogrešna formulacija. Ja bih rekao da ćemo donijeti odluku, dakle u Vladi se sada gleda odluka koje će se odnositi na režim tržnica koji će biti nešto drukčiji nego što je sada sa ciljem omogućavanja našim poljoprivrednicima, OPG-ovima da prodaju svoje proizvode i ljudima da mogu kupiti hrvatsko, kupiti svježe i donijeti kući, dakle to je smisao”, rekao je premijer, a nije htio reći koje bi mjere iduće mogle popustiti, nakon otvaranja tržnica.

“Neću opće o tome razgovarati u ovom trenutku, jer ukoliko bilo što kažem, to će se doživjeti kako je sve OK. Nije ovo utakmica koja traje kratko”, dodao je Plenković.

I svjetska zdravstvena organizacija pozvala je na oprez s popuštanjem mjera za suzbijanje koronavirusa.



Nakon što je više zemalja objavilo planove za ukidanje karantene i ponovno otvaranje trgovina, restorana i hotela, iz Ženeve upozoravaju kako treba paziti da se ograničenja ne ukinu prerano. Usporedili su to s bolesnim čovjekom koji ne preleži bolest do kraja, pa ponovno završi u krevetu s komplikacijama, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari