Ana-Marija Petin: Na sjednici smo dodali novu točku dnevnog reda i većinom glasova ZA, Krešo Beljak izbačen je iz stranke

Članica Glavnog odbora stranke i bivša saborska zastupnica te stranke u Saboru Ana-Marija Petin, potvrdila je da je predsjednik Krešo Beljak izbačen iz stranke. 

“Na sjednici smo dodali novu točku dnevnog reda i većinom glasova ZA, Krešo Beljak izbačen je iz stranke. Sljedeći tjedan šaljemo sve na Ministarstvo Uprave, a sazvali smo i novu sjednicu te ćemo odlučiti o daljnjim koracima”, potvrdila je Ana-Marija Petin!

Podsjetimo, na današnjoj elektronskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a većina članova u mandatu izjasnila se za isključenje Kreše Beljaka iz članstva HSS-a.

Kako navode, na redu je Ministarstvo pravosuđa i uprave da stane na kraj nezakonitim radnjama Kreše Beljaka i njegovih istomišljenika, a Glavni odbor HSS-a većinom glasova donio je odluku o sazivanju Izvanredne glavne skupštine.

Nakon što je zbog nepravilnosti u stranci i postupaka vrha HSS-a čak 14 Županijskih organizacija Hrvatske seljačke stranke 30. srpnja 2020. Ministarstvu pravosuđa i uprave podnijelo Predstavku i zahtjev za izvanrednim nadzorom nad nezakonitosti rada predsjednika HSS-a Kreše Beljaka i drugih odgovornih osoba stranke, radi pripreme i provođenja nestatutarne i nezakonite Glavne skupštine HSS-a, kojom Krešo Beljak pokušava izmanipulirati ponovni izbor za predsjednika Stranke, na današnjoj se elektronskoj sjednici Glavnog odbora koji je sam Beljak sazvao, 52 od ukupno 91 člana Glavnog odbora, izjasnilo za izmjenu predloženog dnevnog reda, a čak 51 i za isključenje Kreše Beljaka iz članstva HSS-a.

Komentari