Aleksandar Vučić odlikovao Orbana: Otvoreno, nedvosmisleno i u svakoj prilici pružate podršku Republici Srbiji

Foto: Facebook

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je premijeru Mađarske Viktoru Orbanu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive suradnje i prijateljskih odnosa dvije zemlje.

Ceremoniji na Andrićevom vijencu nazočili su premijerka Srbije Ana Brnabić, ministrica europskih integracija Jadranka Joksimović, ministar financija Siniša Mali, ministar vanjskih poslova Srbije Nikola Selaković i ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijjarto.

Podsjetimo, Orbanu je patrijarh Porfirije nedavno u Budimpešti, uručio i najviše odlikovanje Srpske pravoslavne crkve, orden Svetog Save prvog stupnja.

Posjet Orbana Beogradu uslijedio je samo dan nakon što je Europski parlament osudio „namjerne i sistematske napore mađarske vlade“ da potkopa europske vrijednosti i zatražio od Bruxellesa rezultate u procesu po članku sedam Ugovora EU-a koji se vodi protiv te zemlje.



https://www.facebook.com/buducnostsrbijeavucic/posts/pfbid02YRjPKj2dT8NoHbLXs85gTs7AcrDS596NchgiS7eX9mFLwaDGJZnuWRsE8NUfu5KVl

“Zahvalni smo našim mađarskim prijateljima, ali pre svega Vama lično, Orbán Viktor, na podršci koju potpuno otvoreno, nedvosmisleno i u svakoj prilici pružate Republici Srbiji, kako na njenom evropskom putu, zalažući se za njeno punopravno članstvo u EU, tako i po svim važnim regionalnim pitanjima, a posebno u pogledu naše bilateralne saradnje.

Budite uvereni da građani naše zemlje istinski cene takve prijatelje i takve komšije. Odluka pravih prijatelja je da podržavaju jedni druge, posebno u teškim trenucima, a Vi ste bili uz Republiku Srbiju i u momentima kada je bilo mnogo lakše to ne činit”, stoji u Facebook  objavi Aleksandra Vučića.

 

 

Komentari