Albanija donira 250 tisuća eura Hrvatskoj za obnovu od potresa

PIXSELL

Albanija će donirati 250 tisuća eura Hrvatskoj za obnovu nakon potresa koji ju je pogodio u utorak, objavio je Edi Rama, premijer te države koja je prošle godine i sama bila žrtva potresa.

„Upravo sam potpisao odluku albanske vlade o donaciji 250 tisuća eura bratskoj Hrvatskoj kako bi pomogli preporodu Petrinje nakon razornog potresa“, napisao je Rama na Twitteru.

„Hrvatska je primjer otpornosti te nam je uzor po svojoj nevjerojatnoj transformaciji u ponosnu državu Europske unije“, dodao je premijer Albanije koja je u studenom prošle godine i sama bila pogođena razornim potresom, snage 6,4 stupnjeva po Richteru, pri čemu je poginulo 51 ljudi.

Hrvatska je tada u Albaniju poslala svoje spasitelje i potražne pse, a na međunarodnoj donatorskoj konferenciji u organizaciji Europske komisije donirala je milijun eura za obnovu infrastrukture zdravstva i obrazovanja.



Potres snage 6,2 stupnja po Richteru, s epicentrom u Sisačko-moslavačkoj županiji, u utorak je ubio najmanje sedmero, ozlijedio nekoliko desetaka ljudi, te uništio stotine stambenih objekata u Petrinji, Glini, Sisku, okolnim selima i gradovima.

Komentari