Aladrović: Za napad na socijalne radnike, okidač je bio izdvajanje djece iz obitelji

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović dao je izjavu uoči sjednice Vlade i komentirao napad koji se jutros dogodio na socijalne radnike u Ivanić Gradu.

“Nažalost, sa žaljenjem moram reći da smo jutros imali incident u Centru za socijalnu skrb u Ivanić Gradu gdje je nezadovoljni korisnik počinio napad na socijalne radnike. Preliminarni podaci pokazuju da je okidač bilo izdvajanje djece iz obitelji. Trudom zaštitarke napad je spriječen. Ovakvo ponašanje upućuje na to da imamo visoke društvene tenzije”, kaže Aladrović.

“Moram istaknuti da svi zajedno smirimo tenzije, pokušamo se suzdržati od neprimjerenih komentara ili djelovanja”, dodaje.

Ministar kaže kako će imati niz sastanaka vezanih za sustav socijalne skrbi, kao i proteklih dana.



“Želim poručiti, da bismo reorganizirali sustav i učinili bi ga boljim, svi moramo aktivno sudjelovati u tome. Želim zaštititi fokus korisnika, korisnike općenito, ali i svi moramo stati iza svih radnika koji vrijedno rade u sustavu socijalne skrbi. Nažalost, izolirane tragedije ne mogu biti povod za napad na socijalne radnike”, kazao je.

“Fizički nasrtaji nisu nešto što možemo prihvatiti”

Tvrdi kako je slučaj u Novoj Gradiški bio okidač za napad.

“Fizički nasrtaji nisu nešto što možemo prihvatiti. Idući tjedan će nadzor biti isporučen Ministarstvu i tad ćemo znati što se sa stručne strane dogodilo u slučaju Nove Gradiške”, rekao je Aladrović.

“U postupku Upravnog nadzora utvrdili smo određene nepravilnosti. Okolnosti su bile takve da ravnatelj Centra više nije mogao obavljati tu dužnost, razriješili smo ga i imenovali v.d. ravnateljice”, dodao je.

Osvrnuo se i na prozviku predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je poručio da nije trebalo spajati ministarstva.

“Što se toga tiče, svatko može imati različite stavove. Neću dovoditi u pitanje funkcioniranje Vlade na ovaj način. 15 od 27 zemalja u EU ima spojena ovakva ministarstva, nismo izuzetak. ne mogu se složiti da reorganizacija ministarstva može imati direktnu uzročno-posljedičnu vezu sa slučajem u Novoj Gradišci”, rekao je, prenosi N1

Komentari