Aladrović: Vjerujem u pozitivan ishod i završetak pregovora

Ministar rada, Josip Aladrović, komentirao je u utorak pregovore između Vlade i sindikata, koji bi, dođe li se do dogovora, okončali višetjedni štrajk u školama.

“Što se tiče razgovora sa sindikatima, jučer je održan sastanak, danas će biti održan sastanak, vodi ga predstojnik Ureda premijera, tako da mislim da je to apsolutno dovoljna razina za pregovore i apsolutno pokazuje volju premijera da se riješi ovaj problem”, rekao je ministar Aladrović.

Danas novi sastanak, termin nepoznat

Danas će se održati novi sastanak, ponovio je ministar, ali ne zna točan termin. Objasnio je i zašto on neće biti na sastanku. “S obzirom da smo se odlučili na to da ispred Vlade pregovara predstojnik Ureda premijera, takav je dogovor, ostali iz Ministarstva rada, financija i znanosti sudjeluju na tehničkoj razini i smatramo da je to u redu”, rekao je Aladrović.

Upitan što je na stolu za pregovore, Aladrović je rekao da će to ostaviti pregovaračkim timovima te da je bolje da se o tome ne govori javno dok se ne postigne dogovor, kako se ne bi ugrozili pregovori.

“Ja vjerujem u pozitivan ishod pregovora, ja se nadam danas. Očekivali smo jučer, pregovori su trajali sedam sati, nije se došlo do rješenja, ali koliko znam ima dovoljno toga na stolu što može biti prihvatljivo rješenje i ja osobno očekujem da će se to dogoditi danas”, rekao je Aladrović.

“Na pregovorima možete razgovarati o svemu, moguće da su se koeficijenti zamijenili dodacima, ali ja osobno ne sudjelujem, gospodin Frka Petešić sudjeluje pa mislim da treba pričekati da završe”, rekao je Aladrović.

Nema mjesta za taštine

“Ovdje nema mjesta za taštine, nego za rješavanje problema”, dodao je.

Upitan je li vidio poruke s velikog prosvjeda održanog u ponedjeljak u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića, Aladrović je rekao da ih je vidio. “Čuo sam, vrlo kreativne poruke, drago mi je da su neki pokazali svoju iznimnu kreativnost, nadam se da će to prenijeti i na učenike. Bavimo se takvim poslom da ne možemo ostati imuni na te poruke. Neke poruke upućene meni ne bih komentirao, možda postoji geneza odnosa kako su one nastale”, rekao je Aladrović.

Komentari