Aladrović: Spremni smo razgovarati o nadoknadi dijela troškova firmama

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Vlada je danas donijela nove strože epidemiološke mjere kojima su najviše ugroženi ugostitelji i poduzetnici. Oni su nakon predstavljanja mjera održali konferenciju za medije na kojoj su predstavili prijedlog mjera koje će tražiti sutra na sastanku s Vladom. Između ostalog, traže oslobađanje od svih fiksnih obveza za vrijeme trajanja lockdowna

Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović je gostujući u Dnevniku HRT-a rekao kako će se više o ekonomskim mjerama znati u petak nakon sastanka.

“Ostaje stimulacija za radna mjesta i omogućavanje novih kovid kredita. Spremni smo razgovarati o nekim novim mjerama. Za sada smo nalazili nova rješenja i siguran sam da ćemo ih i sada naći”, rekao je Aladrović.

Na pitanje što misli o prijedlozima HUP-a, rekao je da ne bi žurio s inicijativama.



“Vidjet ćemo u kojem obliku i financijskom obujmu su ti prijedlozi, koliko možemo pomoći da ne ugrozimo javne financije, i nadam se da će udruge to shvatiti”, rekao je ministar.

Što se tiče zahtjeva o smanjenju PDV-a rekao je da je to jedan smjer koji se do sada izbjegavao.

“Ne možemo sad reći da je to prihvatljivo, ali možemo pričati”, rekao je Aladrović.

Osim postojećih mjera – očuvanje radnih mjesta s potporom od 4000 kuna mjesečno za zaposlene i novih kovid kredita za što će se osigurati najveći dio sredstava – treći dio mjera odnosit će se na fiksni dio troškova koji nastaju poduzetnicima.

“O tome smo spremni razgovarati i vjerujem da ćemo naći rješenje”, najavio je ministar.

Komentari