Aladrović: Ravnatelj Centra u Novoj Gradiški razriješen, rezultat stručnog nadzora očekujem u utorak

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović dao je izjavu vezanu uz rezultate upravnog nadzora Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški.

“Još jednom kao otac i ministar želim izraziti žaljenje i zaželiti brzi oporavak djevojčici. Mi kao ministrastvo smo reagirali još u četvrtak izdvajanjem ostale djece iz obitelji. Pokrenuli smo postupak i jučer je proveden upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Upravno vijeće je donijelo odluku o smijeni ravnatelja i imenovana je nova v.d. ravnateljice”, kazao je Aladrović.

Rezultate stručnog nadzora ministar očekuju u utorak.

“Mi smo u izmjene zakona o socijalnoj skrbi krenuli već ranije. Priznajem da imamo strukturne probleme, ali ćemo iz riješiti”, rekao je.



Najavio je kako će se obiteljski centri odvojiti od centara za socijalnu skrb.

“Duboko smo svjesni svih izazova, ali ćemo se kvalitetno nositi s tim”, rekao je ministar.

Obitelj je bila u tretmanu i djevojčica je bila izdvojena zbog rizika.

“Utvrđeno je da dijete nije trebalo biti vraćeno obitelji, stvorilo je emotivnu vezu s udomotieljima”, priopćeno je na konferenciji.

Upravni nadzor je proveden u roku od nekoliko sati, potvrđene su nepravilnosti. Odgovornost je na ravnatelju i mi smo postupili kao odgovorno ministarstvo i zahvalili smo se gospodinu Meduniću na suradnji, rekao je Aladrović.

“Mi smo sa svoje strane odradili sve kako bismo spriječili buduće ovakve događaje”, dodao je.

“Komora provodi stručni nadzor i očekujemo u utorak ili najkasnije u srijedu i nakon toga ćemo moći utvrditi eventualne propuste pojedinih socijalnih radnika”, rekao je ministar i dodao da će se one neodgovorne sankcionirati, prenosi N1.

Danas sjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška

Komentari