Aladrović o ozlijeđenoj djevojčici: Do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Uhićeno je oboje roditelja 2,5 godišnje djevojčice koja je zbog teških ozljeda i vitalne ugroženosti iz novogradiške bolnice u srijedu dovezena u Kliniku za dječje bolesti Klaićeva u Zagrebu.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u Petrinji je dao izjavu u vezi djevojčice (2) koja je s teškim ozljedama primljena u Klaićevu bolnicu.

“Ja prije svega moram izražiti žaljenje i kao ministar i kao otac djeteta. Čuo sam se s ministrom Božinovićem, Berošem i  s ravnateljem bolnice u Klaićevoj. Čudne okolnosti su dovele do hospitalizacije. Odmah smo poslali upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Socijalne radnice, odnosno predstavnice komore socijalnih radnika su također došle u stručni nadzor.

“Moramo vrlo jasno reći, do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj. I utvrditi eventualne propuste sustava”, dodao je, javlja N1.



Ministarstvo rada poslalo inspekciju u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški

Djevojčica se bori za život, a troje ostale djece istih roditelja izdvojeno je u udomiteljsku obitelj. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike poslalo je inspekciju u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike najstrože osuđuje svaki oblik nasilja u obitelji posebice usmjerenog prema najranjivijoj skupini kao što su djeca. Po dobivenoj informaciji o ovom tragičnom događaju, Ministarstvo je jučer naložilo Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška žurnu procjenu sigurnosti u obitelji.

Nakon utvrđenog rizika za sigurnost djece, Centar je izdvojio ostalo troje djece u udomiteljsku obitelj, a roditelji su uhićeni.

Ministarstvo je također u Centar danas uputilo upravni nadzor te je zatraženo provođenje stručnog nadzora od nadležnih komora nad radom stručnih djelatnika Centra kod kojih je obitelj bila u tretmanu.

Nadležni Centar će po službenoj dužnosti žurno podnijeti i kaznenu prijavu protiv roditelja zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela”, navode u priopćenju, prenosi N1.

Uhićeni roditelji teško ozlijeđene curice koja se bori za život u Klaićevoj

Komentari