AKO HDZ OSVOJI JOŠ JEDAN MANDAT Manji broj ministarstava? Tomislav Ćorić: Razmišljamo o tome

Tom Dubravec / CROPIX

Ministar zaštite okoliša i energetike i koordinator izbornog programa HDZ-a Tomislav Ćorić gostovao je u Novom danu i osvrnuo se između ostalog na moguće smanjenje broja ministarstava ako HDZ osvoji još jedan mandat na predstojećim parlamentarnim izborima.

Istaknuo je kako HDZ smatra da je polako došlo vrijeme da one jedinice lokalne samouprave koje nisu u stanju samostalno funkcionirati treba redefinirati te kako se postavlja i pitanje efikasnosti dijela javnog aparata te da će se time morati pozabaviti.

“Ukoliko govorite o županijama, onda smo definitivno stava da ovakav županijski ustroj ima svoje prednosti i da je imao smisla, u odnosu na neke druge prijedloge koji kolaju prostorom. Što se tiče općina i njihovog organizacijskog ustroja, tu vidimo prostor za određene pomake”, smatra Ćorić.

Dodatna porezna rasterećenja u trenutku velikog deficita proračuna Republike Hrvatske ne bi bila ozbiljna, smatra.



Istaknuo je i kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković u više navrata promišljao te se raspravljalo o funkcioniranju vlade s 20 ministarstava. Upitan znači li to da se razmišlja o smanjenju broja ministarstva, ministar je kratko odgovorio: “Tako je”, rekao je za N1.

Komentari