Airtractor sudjelovao u gašenju požara kod Vodica

Foto: HRZ/ M. Karačić

Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, koji se nalazio na protupožarnom izviđanju, uključio se u subotu u akciju gašenja požara na području Male Mrdakovice kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, priopćio je MORH.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, odnosno od 15. lipnja do zaključno 11. rujna, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 44 požara – 19 u Šibensko-kninskoj, 18 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Ličko-senjskoj županiji, navodi MORH u priopćenju.

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile više od 250 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7400 tona vode te je helikopterom Mi-8 MTV1 prevezeno 26 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedeno je i 27 protupožarnih izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio angažiran 12 puta, navodi MORH.



Komentari