Ahmetović: Plenković sve i svih smatra odgovornim za eskalaciju koronavirusa, osim sebe i Nacionalnog stožera

Mirela Ahmetovic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Mirela Ahmetović, saborska zastupnica i nova politička tajnica SDP-a, rekla je da ova imenovanja pokazuju novi i inkluzivni SDP koji pokazuje da su svi njegovi ljudi važni.

“Bila sam u pravu kada sam rekla da SDP živi ravnopravnost spolova. Na čelu i GO imamo ženu, potpredsjednicu sabora Sabinu Glasovac i međunarodnu tajnicu Karolinu Leaković i mene, političku tajnicu”, rekla je.

Ahmetović za sebe kaže kako nema namjeru sjediti sa strane i posvetiti će sve svoje vrijeme kako bi dala doprinos novom i boljem SDP-u te vraćanju SDP-a čovjeku.

Svaka velika stranka je veliki sustav. U svakom velikom sustavu postoje poteškoće s kojima se mora nositi. Raspuštanje stranačkih tijela je nešto što se događa kada se uoče nedostaci”, rekla je.



Navela je da SDP treba slušati vapaje građana da pomognu ostvariti bolji i kvalitetniji život te im vratiti jednakost i pravednost što je uzeo HDZ. “I u koronakrizi imamo veliki broj slučajeva gdje HDZ uzima stručni temelj donošenja odluka i time narušava jednakost građana. Odgovornost SDP-a je da ukaže i ispravi te devijacije”, kazala je saborska zastupnica HDZ-a, piše N1. 

Lokalni izbori

“Rijeka je slobodarski i drugačiji grad u kojem je socijaldemokracija nešto što Rijeka živi. Riječani jesu lijevo orijentirani, ali su umjereni i neće podržati radikalnu opciju”, prokomentirala je može li Katarina Peović biti kakav distruptivni element SDP-u na lokalnim izborima u Rijeci.

Ahmetović očekuje da i “Zadar osjeti bilo socijaldemokracije”. U Zagrebu se, kaže, još uvijek vode razgovori, a cilj im je ukloniti i zadnju mrvicu korupcije koja je Zagreb zarobila te ukloniti Milana Bandića.

“Prihvatljiv nam je svaki ozbiljan partner koji želi ukloniti Bandića i sve HDZ-ove pipke koji su Bandiću držali ljestve”, dodala je.

Koronakriza

Rekla je kako ju od Andreja Plenkovića i HDZ-a ništa ne može iznenaditi.

Za Plenkovića kaže da na pitanja ne odgovara, docira, docira i medijima, a ne samo političkim suparnicima, skriva se iza Stožera, a kada se desi pozitivan pomak, onda svu hvalu preuzima na sebe.

“Činjenica je da su oštrije mjere dovele do rezultata. Građani se pridržavaju mjera ako znaju koje su na snazi i za koga vrijede. On sve i svih smatra odgovornim za eskalaciju koronavirusa, osim sebe, ministra zdravstva i Nacionalnog stožera.

Danas kada je vrag odnio šalu, Plenkoviću preostaje samo lockdown… Žalosno je da su čitavu krizu ispolitizirali, bacaju pijesak građanima u oči, istovemeno ih prozivajući da su krivi”, rekla je Ahmetović.

Komentari