Ahmetović: Da se pita Andreja Plenkovića onda oporbe ne bi ni bilo; Ćelić: Oporba pokrenula opoziv Beroša pred izbore, i to je legitimno

Zbog, kako ističu, afera u resoru zdravstva, oporba traži odlazak ministra Vilija Beroša. Idući tjedan u saborsku će proceduru uputiti zahtjev za njegov opoziv. Kažu – žele izbjeći političke konotacije da je riječ o predizbornoj aktivnosti.

Na predsjednicima Vlade i Sabora sad je odluka kad će rasprava o opozivu doći na dnevni red – prije lokalnih izbora, između prvog i drugog kruga ili nakon izbora.

Da je legitimno pravo oporbe propitivati rad Vlade Republike Hrvatske i pojedinih ministara, poručila je saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović.

Ahmetović: SDP već mjesecima ukazuje na sve nepravilnosti u sustavu zdravstva

“Upravo je to ono što mi činimo”, naglasila je.



Da se pita Andreja Plenkovića onda oporbe ne bi ni bilo, kazala je.

“Kada oporba propituje, onda oporba puca u prazno i skuplja negative poene, a kada ne propituje onda oporba ne radi”, dodala je.

SDP, kaže, već mjesecima ukazuje na sve nepravilnosti koje se događaju u sustavu zdravstva. Naglasila je kako je sadašnji ministar zdravstva Vili Beroš bio i pomoćnik prošlom ministru, te da nije ništa učinio za zdravstvo i nije pokrenuo reforme. Ahmetović je istaknula da i sada kao ministar zdravstva nije ispunio ni jedan svoj prijedlog. Poručila je da zdravstvo nikada nije bilo u težoj situaciji.

Ćelić: Reforma zdravstva je nužna

Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Ćelić rekao je u Dnevniku HTV-a kako se na tematskoj sjednici saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku sasvim otvoreno razgovaralo o stanju u zdravstvenom sustavu.

Dodao je da je oporba pokrenula opoziv ministra Beroša baš u vrijeme pred lokalne izbore.

“To je sasvim legitimno s njihove strane. Mislim da će u Saboru biti prigoda da se kaže što je sve napravljeno u vrijeme pandemije Covida-19 i kako Vlada Republike Hrvatske uspješno upravlja s ovom krizom”, poručio je Ćelić.

Dodao je kao se Vlada prije svega opredijelila za zdravstvenu sigurnost građana, ali vodi računa i o sociološkim i gospodarskim aspektima.

Ćelić je kazao kako je reforma zdravstva nužna i da je svi očekuju.

“Postoje trenutni problemi glede prijava na platformu ‘Cijepi se'”

Komentirao je i platformu ‘Cijepi se’.

“To je informatički sustav koji ima devet kategorija. Sve tri firme koje su ugovorile taj posao već od prije rade s Ministarstvom zdravstva”, rekao je.

Naglasio je kako je evidentno da postoje problemi glede prijava na toj platformi, ali vjeruje da su ti problemi već sada riješeni.

Ćelić je kazao kako je uloga obiteljskih liječnika nemjerljiva što se tiče pitanja cijepljenja.

“Od idućeg tjedna u Hrvatsku dolazi 200 tisuća cjepiva tjedno”

Ćelić je najavio i da će od idućeg tjedna u Hrvatsku dolaziti 200 tisuća cjepiva tjedno, te da će se svi liječnici uključiti u procjepljivanje građana.

Naglasio je kako je i lokalna samouprava bitna u procjepljivanju građana. Istaknuo je kako je na Vladi Republike Hrvatske bilo da osigura dovoljan broj cjepiva što je ona i učinila.

Ahmetović: Cjepiva nema dovoljno

Ahmetović je naglasila da cjepiva nema dovoljno, te da Vlada ne radi dobrom svoj posao u vrijeme pandemije.

Ćelić je poručio da cjepiva ima dovoljno i pozvao sve građane da se cijepe.

Komentari