Agenti FBI-a pretresli dom bivšeg američkog predsjednika na Floridi: ‘Čak su provalili u moj sef!‘

Foto: Twitter

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je u ponedjeljak da su agenti FBI-ja pretresli njegovo imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi.

“Nakon rada i suradnje s relevantnim vladinim agencijama, ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio potreban niti primjeren”, rekao je Trump u izjavi.

Trump nije rekao zašto je izvršen pretres.

Mar-a-Lago je “trenutačno pod opsadom, napala ga je i okupirala velika skupina agenata FBI-a”, izjavio je Trump. “Čak su provalili u moj sef.”



Američko ministarstvo pravosuđa pokrenulo je ranu fazu istrage o Trumpovom odnošenju službenih predsjedničkih dokumenata na imanje na Floridi, rekao je u travnju izvor upoznat s tim pitanjem.

Istraga je uslijedila nakon što je američka Nacionalna uprava za arhive i spise u veljači obavijestila Kongres da je pronašla oko 15 kutija dokumenata Bijele kuće, uključujući povjerljive materijale, koje je Trump odnio na svoje imanje Mar-a-Lago.

Nadzorni odbor Zastupničkog doma američkog Kongresa tada je objavio da proširuje istragu o Trumpovim postupcima i zatražio od Nacionalne uprave za arhive da dostavi dodatne informacije. Trump je prethodno potvrdio da je pristao vratiti određene zapise u arhiv, nazvavši to “običnim i rutinskim procesom”.

Komentari