AFERI NEMA KRAJA Ministar Kujundžić spornu obiteljsku kuću kupio od vlastite propale tvrtke za 100.000 eura

Afera oko obiteljske kuće ministra zdravstva Milana Kujundžića danas je dobila novi nastavak. Naime, kako doznaje Telegram, ministar i njegova supruga su nekretninu u zagrebačkom Markuševcu kupili od njezine građevinske tvrtke prije likvidacije.

Za 100.000 eura obitelj Kujundžić je kuću u novogradnji od 131 kvadrata zatvorenog stambenog prostora, s dvije velike terase, dvije garaže i ogromnim vrtom kupila od tvrtke Zidni vrt d.o.o., u vlasništvu ministrove supruge Tatjane Kujundžić.

Spomenuta tvrtka, koja je danas likvidirana, bavila se izgradnjom stambenih i poslovnih prostora, a jednu od nekretnina, kao direktorica i vlasnica tvrtke, Tatjana Kujundžić prodala je suprugu i sebi, piše Telegram.

Dodaju i kako je iz ugovora o kupoprodaji jasno da je vrijednost kuće navedena kao 100.000 eura s uključenim PDV-om, a kako bi mogli realizirati kupnju kuće, Kujundžići u isto vrijeme podižu stambeni kredit u PBZ-u, koji glasi na suprugu, s ministrom kao solidarnim dužnikom.



Prema ugovoru o kreditiranju, piše Telegram, vještaci PBZ-a istu su kuću u tom trenutku procijenili prilično drugačije. Naime, oni su kuću procijenili na 2,3 milijuna kuna, odnosno 316.000 eura. Podsjetimo, ministar je u svojoj imovinskoj kartici kuću prijavio na samo 120.000 eura. Kupoprodajni ugovor sklopljen je 30. kolovoza 2010., a ugovor s bankom dva tjedna kasnije, 15.9.2010.

Komentari