AFERA TEK KREĆE! Nacional žestoko optužuje ministra: ‘Filipović laže, uhvaćen je u tajnim mjerama’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović prošlog je tjedna rekao da glavnog osumnjičenog za golemu pljačku INA-e Damira Škugora poznaje tek površno, da nema niti njegov broj telefona te da nikad nisu pričali na mobitel, ni razmijenili poruku.

Međutim, tjednik Nacional u svom novom izdanju tvrdi da je Filipović lagao.

Kako navodi tjednik, pozivajući se na visoki pravosudni izvor koji o tome navodno ima neposredna saznanja, Filipović je tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom, a s njim je komunicirao oko HEP-a.

‘Škugor za šefa HEP-a imao podršku Krunoslava Katičića’
“Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom i uhvaćen je u mjerama. Redovno i često su komunicirali, najviše u vezi HEP-a jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsjednika Uprave HEP-a”, rekao je Nacionalov pravosudni izvor.



Tjednik navodi da im je drugi visoki izvor blizak vrhu HDZ-a rekao da se ova afera tek počinje razvijati te da Filipović nije jedini visoki dužnosnik HDZ-a i Vlade obuhvaćen istim tajnim izvidima te da se radi o “procesu koji je nemoguće zaustaviti ili posve zataškati”.

Osim toga, Nacional piše i kako više njihovih izvora bliskih HEP-u tvrdi da je uhićeni Škugor za šefa HEP-a imao podršku Krunoslava Katičića, glavnog tajnika HDZ-a i ključnog čovjeka od povjerenja premijera Plenkovića, ali i da je bio Plenkovićev favorit za tu funkciju.

 

 

Komentari