AFERA ‘BORDEL’ DOBILA NASTAVAK: USKOK vrši izvide u slučaju načelnika općine Murter-Kornati

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

USKOK provjerava načelnika općine Murter-Kornati Tonija Turčinova nakon što je otkriveno da je službenom karticom plaćao usluge u austrijskom bordelu.

“Ured u predmetnom slučaju provodi izvide u suradnji s PNUSKOK-om”, naveo je USKOK za 24sata.

Turčinov je jučer dao ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije. Ostavku je, kako je priopćio, podnio “kako ne bih nanosio nikakvu štetu svojim suradnicima i aktualnom županu”.

“Kako sam ranije objasnio, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške, odnosno omaške u plaćanju obzirom da je moja osobna kartica i kartica Općine izdana od strane iste banke i da sam omaškom upotrijebio karticu Općine, umjesto svoje kartice”, naveo je Turčinov.



Portal Telegram, koji je otkrio aferu, naveo je da je Turčinov otišao u austrijski La Cocotte i tamo na službenu karticu Općine potrošio 1560 eura. Na računu kojim je načelnik pravdao svoje troškove, zajedno su navedeni noćenje za 12 osoba te velike količine hrane i vina, a hotel Schlosswirt Ebenthal to nikada ne radi.

“Naš restoran i hotel sve račune ispostavljaju odvojeno. Noćenje s boravišnom pristojbom i VAT-om uvijek naplaćujemo razdvojeno od hrane i pića”, naveli su iz hotela.

Saznanja je Telegram podijelio s odvjetnikom Brankom Šerićem koji je rekao kako iz svega proizlazi sumnja da je načelnik počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave te zlouporabe položaja i ovlasti radi stjecanja imovinske koristi, pri čemu je i druge poticao na zlouporabu.

Komentari