Adrijana Cvrtila: Nije me nitko kontaktirao, slučajnom pretragom naišla sam na natječaj i na priopćenje Grada

Screenshot N1

Nakon kutinske afere u utorak je USKOK došao u Eko Moslavinu i Grad Kutinu. Istodobno je raspisan natječaj za novu direktoricu komunalne tvrtke. HDZ-ov gradonačelnik Zlatko Babić tvrdi da je to zato što Adrijana Cvrtila, koja je istupila u javnost sa snimkama i rekla da je joj je bilo naređeno kadroviranje po političkom ključu, nije dobro radila svoj posao na čelu Eko Moslavine. No, ona je u razgovoru za Dnevnik N1 rekla kako je za sve saznala slučajno putem interneta.

Grad Kutina je izdao priopćenje da je javni natječaj za izbor novog direktora Eko Moslavine rezultat sjednice Gradskog vijeća koja se održala 1. srpnja i na kojoj je izglasano nepovjerenje direktorici Adrijani Cvrtili. Razlozi su, navode iz Grada, loši poslovni rezultati i narušeni međuljudski odnosi zaposlenika.

“Nije me nitko kontaktirao, slučajnom pretragom naišla sam na natječaj i na priopćenje Grada. Mogu reći da je priopćenje u krajnoj liniji neozbiljno i neutemeljeno. Tvrditi da je financijsko izvješće palo na Gradskom vijeću… Zakonom je definirano da izvješće Eko Moslavine moraju usvojiti na Skupštini i Nadzornom odboru i dati razjrešnicu Upravi, što je učinjeno prije samog srpnja. A gradonačelnik Babić je jedan od većinskih vlasnika i u Skupštini je trgovačkog društva. Neutemeljeno je to tvrditi kada je i Općina Velika Ludina, drugi suvlasnik jednoglasno prihvatila izvješće. To se vidi da je osvetničkog karaktera. Pričamo u srpnja kada sam u potpunosti odbila izvršavati naloge i podnijela kaznenu prijavu prijavu”, rekla je Adrijana Cvrtila.

Dodala je da je izjava o tome da su loši rezultati poslovanja “potpuno neutemeljeni i neargumentirani”.


“U prethodnoj godini poslovali smo s 15,9 milijuna kuna prihoda, što je pet posto bolje u odnosu na godinu prije. Ne mogu shvatiti što misle pod loši rezultati. A narušeni međuljudski odnosi, naravno da jesu kad morate držati radnike zaposlene i slati ih na čekanje posla, naravno da su bili nezadovoljni. Sve je to uzročno posljedična veza aktera cijele ove afere”, istaknula je Adrijana Cvrtila.

O daljnjim koracima, kaže, ne može govoriti jer se “radi o sferama kojima ne može davati iskaze”, objavio je N1.

Komentari