Malenica: Čekamo dokumentaciju USKOK-a za izručenje braće Mamić Hrvatskoj

Braća Mamić/ Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica izjavio je vezano uz izručenje braće Mamić Hrvatskoj, da ministarstvo pokreće proceduru temeljem zahtjeva nadležnog pravosudnog tijela i da se očekuje dokumentacija za izručenje braće Mamić 

Na pitanje koliko će još biti takav bijeg moguć, Malenica je rekao kako postoje određene procesne mogućnosti unutar Zakona o kaznenom postupku odnosno određivanje istražnog zatvora kako bi se spriječile takve situacije.

Ministar Malenica je komentirao i akcije policije i Uskoka u kojima je uhićeno 18 osoba, a  koji su surađivali s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom. Rekao je da su sva ta uhićenja u Zagrebu rezultat dugogodišnjeg rada nezavisnih i samostalnih tijela.

Na pitanje zašto se čekalo na ova uhićenja Malenica je odgovorio kako Uskok, Pnuskok i DORH rade po pravilima struke temeljem odredaba Zakona o kaznenom postupku i izvidi su tajni.



Obveza cijepljenja

Vezano za premijerovu najavu da će se potpora gospodarstvu vezivati uz obavezno cijepljenje, Malenica je rekao kako je Vlada do sada je utrošila skoro 34 milijarde kuna za očuvanje radnih mjesta te je time spašeno oko 700 tisuća radnih mjesta, te je istaknuto kako je Vladi dužnost da odlučuje za dobrobit svih građana te da se nije razmišljalo o obvezi cijepljenja.

Na pitanje što ako ga predsjednik države neće predložiti za predsjednika Vrhovnog suda ministar je rekao kako će se tada temeljem Zakona o sudovima primijeniti to da predsjednika Vrhovnog suda mijenja njegov zamjenik.

Komentari