Osječki Županijski sud potvrdio optužnicu protiv Franje Lucića

Dragan Matic / CROPIX

Županijski sud u ponedjeljak je potvrdilo optužnicu protiv  saborskog zastupnika HDZ-a Franje Lucića, kojeg Uskok tereti za nuđenje mita novinaru “Telegrama” Dragi Hedlu, doznaje se na Sudu.

Nakon održane sjednice Vijeće je prihvatilo osnovanost optužnice Uskoka od 9. ožujka 2018., kojom je Franjo Lucić optužen zbog kaznenog djela davanja mita  te je navedenu optužnicu rješenjem potvrdilo, izvijestio je glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Rješenje o potvrđivanju optužnice dostavit će se strankama, branitelju i oštećeniku, a optužnica s rješenjem o potvrđivanju i kaznenim predmetom USKOK-a dostavit će se Kaznenoj pisarnici Županijskog suda, radi dodjeljivanja u daljnji rad prvostupanjskom kaznenom sucu, izvijestili su sa Suda.

Tereti ga se za pokušaj davanja mita novinaru

Lucić je osumnjičen da je 26. srpnja 2017. u Požegi novinaru Hedlu, koji je prikupljao informacije o njegovim poslovnim i financijskim transakcijama kao zastupnika u Saboru te njegovih trgovačkih društava, ‘ponudio novčanu nagradu’ da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu članak štetio kao saborskom zastupniku i poduzetniku.

Uskok Lucića tereti da je Hedlu u telefonskom razgovoru rekao kako će mu za nepisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše te da novac “nije u pitanju”, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim tvrtkama ne bi bile javno objavljene.

Komentari