VIDEO Otac granatiranje pretvorio u dječju igru kako bi umirio uplašenu kćer

Kako u ratnom okruženju pretvoriti granatiranje u dječju igru pokazao je Abdullah al-Mohammed. Najme zbog straha njegove njegove kćekice Salwe na zvukove eksplozije granata, njezin otac je ozbiljnu situaciju pretvorio u dječju igru kako bi svom djetetu pružio barem malo bazbrižnosti u njezinom ratom obavijenom djetinjstvu. Video u kojem se on i malena smiju eksplozijama granatama u Idlibu postao je viralan.

„Došao sam na tu ideju prije dvije godine. Bili su blagdani i djeca su se igrala petardama. Salwa se uplašila, a ja sam je smjesta podigao i rekao joj da se ne mora bojati jer to su samo djeca koja se igraju. Tad sam shvatio da je to sjajna ideja jer ona je bila uvjerena da su detonacije tek dio dječje igre. Tako sam svaki put kad bismo čuli avion, rekao: ‘Hej, to je jako smiješno, blagdani su, to se samo djeca igraju’ i slično. Uvjerio sam je da to nije ništa strašno i loše, već smiješno”, govori Abdullah.

„Dok sam snimao onaj video koji sam poslije i objavio, u tijeku je bilo granatiranje. Izvadio sam mobitel jer sam primijetio da se malena počela bojati. Pitao sam je: ‘Što je to? Avion?’ A ona je rekla; ‘Ne, to je granata!’ Ona zna razliku između aviona i granate, ali ipak se smije. S vremenom će ipak doznati da su te eksplozije smrtonosne, no dotada saznat će i tko smo mi, te koji nam je cilj”, priča dalje Abdullah i dodaje:

„Već devet godina šaljemo svijetu poruke i već smo umorni od toga. Samo želim da moja djeca imaju dobar život. Ništa više, niti manje od toga. Nemamo nikakvih drugih želja. Samo želimo živjeti život bez rata i bombi, da naša djeca uče i normalno žive. To je sve”, zaključuje Abdullah.



Komentari