VIDEO Evo kako pravilno nositi mačku, treba se osjećati poduprto

Mačke mogu biti problematične za uhvatiti, držati ili nositi, čak i ako ste ljubitelj mačaka, a ako niste, to vam vjerojatno predstavlja traumu. Bez obzira koliko znate ili ne s mačkama, ovaj video će vam pomoći da se s macama odnosite kao profesionalci.

Video je snimio dr. Uri Burstyn, veterinar u Vancouveru, koji dijeli nekoliko jednostavnih i korisnih savjeta kako rukovati s mačkama na način koji je ugodan za mačku i vas.

Sve to objašnjavao je uz pomoć jednogodišnje mace Claudie.

“Kada pristupate mački, lijepo se predstavite”, objašnjava dr. Burstyn u videu.



“Neka vam njuškaju ruku, možete primijetiti da ja držim zatvorenu šaku, tako da ako mačka zaista ne želi moje društvo, ne može me ogrebati jer nema pristup mojim prstima”, nastavlja govoriti.

Maci se prvo predstavljate, zatim ih možete malo pomazati po strani njuške ili malo ispod brade.

Međutim, kada idete podignuti mačku ključno je da se osjećaju poduprto. Jednom rukom ispod prsa, a drugom ispod abdomena (stomaka). Tako će im biti udobno, a i vi ćete biti sigurniji.

Zatim objašnjava kako sigurno nositi mačku ako ju trebate premjestiti u žurbi.

Prvo, on predlaže tehniku koju naziva ‘the football carry’ (nosač lopte). Jednostavno pokupite odnosno uzmete mačku i samo tako prislonite, njena glava mora biti ispod vaše ruke, njena guza u vašoj ruci i samo ju malo jače prislonite uz svoje tijelo. Tako ju možete nositi veoma sigurno i lagano, prenosi 24 sata.

Komentari