VIDEO: BLANKA VLAŠIĆ POKRENULA VELIKU AKCIJU, Priključite se i vi kampanji za žrtve potresa u Zagrebu!

U ovim teškim trenucima kada se čitav svijet bori s pandemijom COVID -19, Grad Zagreb pogodila su dva snažna potresa razine 5.5 i 5.0 prema Richteru. U potresu je izgubljen jedan mladi život, ozlijeđeno je 27 osoba, brojni građani ostali su bez svojih domova, a neizmjerna šteta nanesena je samom središtu grada gdje su stradale brojne građevine i spomenici povijesnog i kulturnog značaja. Prema trenutnim podacima, više od 600 zgrada u središtu grada i mjestima epicentra potresa je oštećeno, a službe i dalje utvrđuju razmjere štete.

Athletes for Zagreb

Dear athletes, dear sports fans. As the entire world faces uncertainties and struggles to find a way to stop the pandemic that has impacted our lives in all areas, I am reaching out to you to ask for support to my city Zagreb. On Sunday morning, Zagreb was struck by a devastating series of earthquakes that left numerous people injured, many people lost their homes, the city centre which represents a historical and cultural heritage has suffered serious damage, and parts of our hospitals and medical facilities that are of crucial necessity now that we are dealing with a pandemic, have been left in ruins.I am asking for your help in showing support to a fundraising campaign that was started by myself with support of Croatian athletes and our international sport friends called “Athletes for Zagreb”. On my profile you can find link to a crowdfunding campaign gogetfunding. Please, donate and share with your friends! #athletesforzagreb #sportasizazagrebhttps://bit.ly/AthletesForZagreb

Gepostet von Blanka Vlasic Official Page am Mittwoch, 25. März 2020

Zatvaranje sportskih objekata i zabrana treninga zbog širenja pandemije stavili su posljednjih dana i hrvatske sportaše u situaciju u kojoj nikad nisu bili. Snalaze se kako mogu i znaju, pokušavaju na svaki način sačuvati kakvu-takvu formu kako bi se, kada to okolnosti dopuste, čim prije mogli vratiti onome što toliko vole, krenuti prema Olimpijskim igrama u Tokiju ili nekom drugom izazovu.

Kao da svi ovi problemi nisu bili dovoljni, zagrebačkim su sportašima nedjeljni potresi donijeli dodatni stres s kojim se moraju nositi. Nekima čak i više od toga. Naš stolnoteniski reprezentativac Frane Tomislav Kojić, sportaš s izborenom vizom za Igre u Tokiju, u potresu je ostao bez kuće u kojoj je odrastao, a njegova majka bez krova nad glavom.

U potresu je ozbiljna oštećenja pretrpio i Dom hrvatskog sokola, dvorana koja nije samo dom zagrebačkih gimnastičara, već na neki način i kolijevka hrvatskog sporta. Izgrađena davne 1883. godine, danas je zaštićeno kulturno dobro iz kojeg je ponikao i svjetski prvak Tin Srbić. Manja je šteta zabilježena i na drugim sportskim objektima, a stradali su i uredi brojnih sportskih saveza.

Kampanju ‘Sportaši za Zagreb’ predvodi Blanka Vlašić, a odmah su se pridružili hrvatski sportaši Ivica Kostelić, Iva Majoli, Franjo Arapović, Ivana Brkljačić.

Ovim putem, pozivamo vas da se priključite kampanji na način da donirate, podijelite link servisa za prikupljanje donacija, proslijedite poziv na sudjelovanje suradnicima i partnerima te da podržite kampanju putem vlastitih kanala – slanjem vizuala kampanje putem e-maila, objavom na društvenim mrežama i web stranicama. Za donaciju kliknite ovdje.

Komentari