U požaru izgorio krov škole, skladište i menza

Požar koji je u nedjelju ujutro buknuo u srednjoj školi “Braća Radić” u Kaštel Štafiliću lokaliziran je, ozlijeđenih nije bilo, a izgorio je krov koji se urušio, te menza i skladište, izvijestili su iz DVD Kaštela.

Kaštelanski su vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili jutros u 4.50 sati. Uslijedila je intervencija u kojoj su sudjelovala 23 vatrogasca i iz Kaštela i Split te sedam vozila.

Policija će tijekom dana obaviti očevid.

Ravnateljica: Ovo nije prvi požar

“Požar je buknuo od plastičnih kontejnera za plastiku i papir koji stoje ispred restorana, uhvatio je krovište i proširio se na cijelu zgradu. Hitno je intervenirala postrojba vatrogasnog društva Donja Kaštela, policija, dežurni odgajatelji i učenici. Srećom, malo je učenika bilo u domu u susjednoj zgradi, oni su svi dobro. Sada su kod mene kod kuće jer smo ih htjeli malo maknuti od ove cijele situacije. Najbitnije je da nema žrtava, a šteta je ogromna. Učenički restoran i kuhinja više ne postoje. Inače u domu boravi 40-ak učenika koji mahom preko vikenda odu kući i sada ih je tu bilo samo 10”, rekla je za 24 sata ravnateljica Srednje Škole Braće Radić, Marija Kezele.



Komentari