Marijan Banelli: To je život vozača – jednom nogom na groblju, drugom u zatvoru…I to trebamo cijeniti

Davor Pongracic / CROPIX

Promet na autocesti Marica u Bugarskoj je zatvoren zbog teške lančane prometne nesreće koja se dogodila u petak ujutro, a u kojoj je sudjelovalo 25 kamiona. Kako se saznaje, ima poginulih i ozlijeđenih.

U prometnoj nesreći sudjelovao je i hrvatski prijevoznik Mate Križić, na sreću bez posljedica, a koji je poslao fotografije s mjesta nesreće.

Kako se doznaje, nesreća se dogodila zbog slabe vidljivosti. Na mjestu nesreće su vatrogasne, policijske i ekipe Hitne pomoći.



Što se događa i zašto Turci ne dopuštaju hrvatskim kamionima prolaz u Tursku, upitali smo Marijana Banellia, prokurista i potpredsjednika Hrvatskog društva lobista.

“Naši kamioni dolaze na turske granice puni robe, a onda ih Turci ne puštaju u svoju zemlju i to stvara goleme probleme. Mi puštamo Turke da prolaze kroz našu zemlju i vraćaju se u svoju zemlju kroz Hrvatsku, a s druge strane, oni ne dopuštaju našim vozačima da idu tamo na istovar”, rekao je Banelli.

Turci se ne pridržavaju dogovorenih ‘pravila igre’

Dodao je kako se Turci ne “pridržavaju pravila igre”, koja su dogovorena na razini Europe, a ne samo Europske unije.

Banelli smatra da bi hrvatska vlast trebala zauzeti odlučan stav i reći kako “od sutra turski vozači kamiona ne mogu ući u Hrvatsku dok god se našim vozačima ne omogući ulaz u Tursku”.

Vozači kamiona sada voze kroz Mađarsku, Bugarsku i Rumunjsku kako bi došli do Turske, a sve kako bi se izbjegao prolaz kroz hrvatski teritorij.

“No, i oni tamo su napravili konvoje jer nisu svugdje autoceste. Naš vozač je imao sreće jer je izgleda skrenuo desno, a ne lijevo pa ga je pogodilo u prikolicu. Kamioni su bili preblizu u magli”, istaknuo je Banelli.

Osvrnuo se i na život vozača te istaknuo kako je njihov život “jednom nogom na groblju drugom u zatvoru”.

“To je takav život i to moramo cijeniti”, zaključio je Banelli za Otvoreno.

Komentari