Klinci u Zagrebu tradicionalno iskoristili i ovaj vikend za veliki tulum na otvorenom, dok brojke zaraženih i dalje padaju

screenshot

Mladi se već tradicionalno zabavljaju na poznatim zagrebačkim okupljalištima, a jedno od njih je na Kajzerici, gdje parkiralište vrvi ljudima i bijesnim automobilima.

Inače, još prije par tjedana, mladi željni svježeg zraka i provoda okupili su se i družili na Jarunu te ispred Hrvatskog narodnog kazališta. I to u velikom broju, nakon što je gomila studenata prvog dana ovog, nazovimo ga, pokreta ‘protjerana’ s parkirališta ispred Studentskog doma Stjepan Radić.

Bez maski na licu i pridržavanja distance, srednjoškolci, studenti i svi koji se tako osjećaju na omiljena zagrebačka okupljališta donijeli su alkoholna pića i plastične čaše pa zasjeli i uživali u razgovoru.



Od ponedjeljka su otvoreni kafići, no smiju prodavati samo kavu za van, što nikoga, pokazalo se, nije usrećilo. Ugostitelji nemaju nikakvog profita, baš suprotno, troškovi se gomilaju, a oni prodaju po deset kava dnevno. S druge strane, građanima nije zgodno smrzavati se vani, zaželjeli su se sjesti u omiljeni kafić na čašicu omiljenog pića i razgovora, piše Zagreb info.

Klinci su se okupili i ispred HNK u Zagrebu, a zbog ugodnog i toplog vremena mogu biti na otvorenom bez smrzavanja, što nije bio slučaj posljednjih tjedana.

Unatoč po tko zna kojem vikendu po redu u kojemu klinci tulumare u velikim grupama po gradu, epidemiološko stanje je sve bolje i bolje, a broj zaraženih je u stalnom opadanju.

 

Komentari