Dario Hrebak u ‘Sekstantu’ Ilije Aščića o transparentnosti, HSLS-ovom kandidatu za gradonačelnika Zagreba, financiranju lokalnih medija i američkim izborima

U Podcastu Sekstant urednika i voditelja Ilije Aščića gostovao je gradonačelnik Bjelovara i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, koji je govorio o odnosima s HDZ-om te projektima koje provodi u Bjelovaru. Hrebak je istaknuo da je brza cesta prema Bjelovaru u strateškom programu Vlade Republike Hrvatske kao jedna od tri ceste koje imaju strateški bitan prioritet.

Hrebak je u podcastu govorio i o uvođenju transparentnosti u jedinice lokalne samouprave koju mu je HDZ obećao u zamjenu za podršku u Saboru, naglašavajući da je, ukoliko HDZ ne ispoštuje svoj dio dogovora, spreman napustiti vladajuću većinu.
Hrebak je najavio i da će HSLS imati svog kandidata za gradonačelnika Zagreba. Govorio je i o sukobima frakcija na liberalnoj sceni, kako se financiraju lokalni mediji u Hrvatskoj za koga navija na američkim predsjedničkim izborima – za Trumpa ili Bidena.

“To je ono što su meni građani Bjelovara prepustili da ih zastupam u Saboru i da Bjelovar koji je godinama zanemarivan u prometnom smislu nakon 15 godina raznih obećanja da se to konačno isporuči građanima“, kaže Hrebak. „I mi smo sad došli u fazu da Hrvatske ceste idu u pripremu raspisivanja javnog natječaja. Ona je u financijskom plan, ministar Butković je isto tako najavio da ta cesta ide”, između ostaloga kaže Hrebak.

 



Komentari