Zvonimir Troskot: Kad je HDZ shvatio da je izgubio poslušnost HSLS-a išli su se skrivati iza bolesti gospodina Tuđmana.

screenshot

Inicijator spornog zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori koji je posvađao vladajuće i oporbu Zvonimir Troskot iz Mosta komentirao je novonastalu situaciju u Saboru. 

Troskot kaže da je današnje glasanje trebalo biti od iznimne važnosti jer je Hrvatska danas trebala odlučiti “je li tržišno orijentirana ili ćemo ostati uhljebistan”.

“Prošlo je četiri mjeseca od našeg prijedloga, skupljali smo potpise oporbe, uspjeli smo se ukrupniti svi. Ispoštovali smo sve procedure, cijeli poslovnik, do tri ujutro smo branili interese poduzetnika i radnika, a jednostavo je točka maknuta s dnevnog reda”, rekao je Troskot te pojasnio da je oporba odlučila otići kad je vidjela da njihov zakon neće biti na listi za glasanje.

“Jednostavno smo otišli. Nismo znali da će se srušiti kvorum”, rekao je i dodao kako je postojala realna šansa da zakon bude izglasan.



“HDZ je vidio da je HSLS otkazao poslušnost vladajućoj većini, kad su to shvatili, išli su se skrivati iza bolesti gospodina Tuđmana što je bešćutno”, kazao je Troskot i poželio zastupniku brz oporavak.

Mostovac kaže da su vladajući imali 30 godina da se nešto promijeni, a micanjm zakona s liste Plenković je danas žrtvovao poduzetnike, radnike, obrtnike, stradele u potresu… kako bi zaštitio HGK.

Inače, izaslanstvo HGK se nalazi u Dubaiju, a iz komore kažu da putovanje nije na njihov trošak. Troskot kaže da bi trebali to dokazati i pokazati račune.

“Neka dokažu, već 30 gledamo trošenje poduzetničkih novaca. Hrvati gledaju kupovine slika, prepariranih životinja…”, kazao je Troskot, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari