U Hrvatskoj danas 1643 nova slučaja zaraze, preminule 84 osobe

Ilustracija

U posljednja 24 sata zabilježena su 1643 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 13881

Među njima su 2662 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 280 pacijenata.

Preminule su 84 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 203962 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 3548 preminulo, ukupno se oporavilo 186 553 osoba od toga 3001 u posljednja 24 sata.



U samoizolaciji je trenutno 45 275 osoba.

Do danas je ukupno testirano 989 014 osoba, od toga 6 164 u posljednja 24 sata.

  • U Zagrebačkoj 273 nova slučaja 
  • U Primorsko-goranskoj 219 novih slučajeva
  • U Bjelovarsko-bilogorskoj 132 nova slučaja
  • U Osječko-baranjskoj 109 novih slučajeva
  • U Sisačko-moslavačkoj 95 novih slučajeva
  • U Međimurskoj 85 novih slučajeva
  • U Zadarskoj 78 novih slučajeva
  • U Požeško-slavonskoj 69 novih slučajeva
  • U Istri 62 nova slučaja zaraze
  • U Ličko-senjskoj 35 novih slučajeva
  • U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 29 novozaraženih
  • U Koprivničko-križevačkoj 21 novi slučaj

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 29 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 12 utvrđeno brzim antigenskim testom, a jedna osoba je umrla, dok su se 52 osobe oporavile, izvijestio je u petak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je jedanaest osoba iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, četiri iz Korčule, tri iz Konavala, dvije iz Lastova te po jedna s Mljeta, iz Ploča, Stona i Vele Luke. Ukupno je zaraženo 15 osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 13 je utvrđena epidemiološka veza.

Umro je muškarac iz Dubrovnika rođen 1942. godine.

Izliječene su 52 osobe, od kojih 12 iz Dubrovnika, 11 iz Korčule, šest iz Blata, po pet iz Vele Luke i Ploča, tri iz Metkovića, po jedna iz Lumbarde, Smokvice, Stona, Zažablja i Župe dubrovačke te pet koje nemaju prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 41 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih šest na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji se nalazi 837 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja te mjere, od čega dva na granici, što je ukupno 125 od početka pandemije. Od jučer obrađena su 162 uzorka, a od početka pandemije ukupno 32 155.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

U Međimurskoj 85 novih slučajeva

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirana je 271 osoba od čega su evidentirana 85 pozitivna slučaja na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavilo se 149 osoba.

Danas je prvi puta nakon 50 dana (od 5. studenog) broj aktivnih slučajeva u Međimurju pao ispod 1000, te on iznosi 951. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 31 533 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 3 pozitivna slučaja. Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID 19 kod jedne osobe.

U Zadarskoj 78 novih slučajeva

Na području Zadarske županije 78 je novooboljelih osoba od koronavirusa i jedna je osoba preminula, javlja lokalni stožer. Testirano je 278 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 1978 stanovnika.

U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminuo je 71 godišnji muškarac. Na svim COVID odjelima u zadarskoj općoj bolnici hospitalizirano je 59 bolesnika oboljelih od koronavirusa od kojih je 9 na respiratoru, u biogradskoj bolnici na liječenju je 19 pacijenata s lakšim i srednje teškim simptomima, a u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan koronavirusom zaraženo je 28 pacijenata.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

U Primorsko-goranskoj 219 novih slučajeva

U Primorsko-goranskoj županiji na Božić je 219 novooboljelih osoba od covida-19, a umrle su četiri osobe, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na području županije je ozdravilo 214 osoba, pa je sad oboljelih od covida-19 2824. Laboratorijski su testirana 903 uzorka.

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka na liječenju je 141 osoba s covidom-19, među kojima 18 na respiratoru.

U Zagrebačkoj 273 nova slučaja

Nova 273 slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji, ozdravilo je 468 osoba, a umrle su dvije osobe.

Prema izvješću Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, najviše je novooboljelih u Velikoj Gorici – 43 osobe, a slijede ostali gradovi, Vrbovec s 28, Dugo Selo sa 27, Samobor i Zaprešić s 23, Sveti Ivan Zelina  i Jastrebarsko sa 18, 12 je novooboljelih u Ivanić-Gradu, u Svetoj Nedjelji 10,  a ostali slučajevi zabilježeni su u općinama s područja te županije.

Dvije osobe su umrle u Velikoj Gorici, a u domu za starije i nemoćne na području Samobora pozitivan je jedan korisnik, zbog čega je u tijeku epidemiološka obrada.

Na području Zagrebačke županije trenutan broj aktivnih slučajeva je 3404, dodaje se u dnevnom izvješću Zagrebačke županije.

U Bjelovarsko-bilogorskoj 132 nova slučaja

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 132 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na Covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 57 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih sedam na respiratoru. Također, 28 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 2240 osoba je u samoizolaciji. Umrla je jedna osoba s koronavirusom tako da je do sada 66 osoba umrlo od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, javlja lokalni stožer.

U Ličko-senjskoj 35 novih slučajeva

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 35 je novooboljelih osoba od covida-19, 41 osoba je izliječena te su tri osobe preminule, javlja lokalni stožer.

12 oboljelih osoba je s područja Gospića, 12 s područja Otočca, 6 s područja Plitvičkih Jezera, 2 s područja Novalje te po jedna oboljela osoba s područja Senja, Udbine i Brinja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2549 osoba od čega je 194 aktivan slučaj, 76 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2279 osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 60 osoba. Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 684 osobe.

U Sisačko-moslavačkoj 95 novih slučajeva

Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je devedeset i pet novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o četrdeset osoba s područja grada Siska, dvadeset jednoj osobi s područja grada Petrinje, sedam osoba s područja grada Hrvatska Kostajnica, pet osoba s područja grada Novske, četiri osobe s područja grada Popovače, četiri osobe s područja grada Gline, triosobe s područja općine Topusko, tri osobe s područja općine Sunja, tri osobe s područja grada Kutine, dvije osobe s područja općine Martinska Ves, dvije osobe s područja općine Lekenik te jednoj osobi područja općine Gvozd, javlja lokalni stožer.

U Istri 62 nova slučaja zaraze

U posljednja 24 na istarskom poluotoku potvrđena su 62 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u pulskoj bolnici umrla je 89-godišnja osoba, dok je od početka pandemije zaraženo 5.595 građana i umrlo 72-oje ljudi.

“Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 62 novozaraženih osoba s područja županije, od toga se za 40 osoba radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod četiri osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to tri s područja Zagreba te jedan iz Rijeke” – naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se  u epidemiološkoj obradi nalazi 18 osoba.

U međuvremenu, od jučer, izliječeno je 58 osoba, trenutno je u Istri 562 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1613 osoba.

Na odjelu infektologije pulske Opće bolnice na liječenju su 62 osobe, od kojih su četiri u respiracijskom centru dok je u pulskoj bolnici umrla 89- godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Inače, od početka pandemije u veljači ove godine, u Istarskoj županiji potvrđeno je ukupno 5.595 zaraženih osoba dok je umrlo 72 osobe, prosječene dobi 78 godina.

U Istri je ujedno zabilježena i prva žrtva bolesti covid-19 kada je u ožujku umro poznati ugostitelj iz Brtonigle.

U Osječko-baranjskoj 109 novih slučajeva

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana ukupno 293 uzoraka od kojih je 109 bilo pozitivno.

Na bolničkom liječenju nalazi se 198 osoba oboljelih od COVID-19, i to 155 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 45 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 43 pacijenata s tim oboljenjem, javlja lokalni stožer.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je osam COVID pozitivnih osoba u dobi od 65 do 89 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 3.366 osoba.

U Koprivničko-križevačkoj 21 novi slučaj

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđen 21 novi slučaj bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 458 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 88 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1934. i 1945. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze, javlja lokalni stožer.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 5046 slučaja.

U Požeško-slavonskoj 69 novih slučajeva

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 588 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 551 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 37 osoba je hospitalizirano.

U samoizolaciji se nalaze 1402 osobe, a ukupno su testirane 22572 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 83 uzorka, od kojih je 69 pozitivnih.

Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, javlja lokalni stožer.

Komentari