DVIJE NOVE SMRTI DOSAD Preminula osoba u Dugom Selu, prva smrt u Šibensko-kninskoj županiji

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata još 60 osoba zaraženih koronavirusom, a ukupno imamo 1282 zaraženih, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji u 14 sati.

“Od jučer imamo i još dvoje preminulih – preminula osoba iz Šibenika je 1929. godište, a preminula osoba iz Zagreba je 1974. godište.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je najavio otvaranje tržnica, kazavši da se odluka o tome očekuje već danas.

Nove informacije iz županijskih stožera

GRAD ZAGREB

U Zagrebu je jučer bilo 340 oboljelih, a danas je detektirano devet novih slučajeva; više od 4.000 ljudi je pod mjerama samoizolacije, rečeno je na konferenciji za medije zagrebačkog stožera.



221 osoba je jučer poslano na testiranja, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Također je rečeno kako se neki pojedini građani ne pridržavaju mjera samoizolacije i izolacije te kako je podnešena kaznena prijava za kazneno djelo širenje i prenošenje zaraznih bolesti protiv jedne ženske osobe stare 33 godine, koja je napuštala svoje mjesto stanovanja, iako je bila zaražena, rekao je načelnik zagrebačke policije Rašić. “Kazna za to je do dvije godine zatvora”, kazao je.

Više pročitajte OVDJE.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a i ovdje se radi o osobi povezanoj s izletom u Tursku, rekli su u županijskom Stožeru za civilnu zaštitu.

Broj zaraženih u PGŽ sada je 48, a broj izliječenih 11, s time da se čekaju nove potvrde o izliječenju. Lokalni prijenos u PGŽ i dalje nije zabilježen.

Više pročitajte OVDJE.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 14 osoba pozitivno na koronavirus; i to iz Splita 9, Sinja 2, Solina 1, Otoka 1 i Podstrane 1. Svi novooboljeli uglavnom su kontakti dosad oboljelih osoba.

Tri osobe izliječene su i nakon ponovljenog testiranja njihov nalaz je negativan te su otpušteni iz KBC-a Split. Radi se jednoj osobi iz Splita, jednoj osobi iz Sinja i jednoj osobi s otoka Hvara.

Više pročitajte OVDJE.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U Osječko-baranjskoj županiji utorak je donio dvije novooboljele osobe, ali i tri koje su ozdravile te su otpuštene iz KBC-a Osijek. Od početka ove epidemije u Osječkoj županiji zaražene je ukupno 96 osoba, a izliječeno je njih 15.

“U protekla 24 sata u ZZJZ Osječko-baranjske županije i KBC-u Osijek ukupno je obrađeno118 uzoraka. Imamo nove dvije pozitivne osoba i nove tri izliječene. U KBC-u Osijek je 30 hosipitaliziranih, od kojih četiri na respiratoru, ali nisu vitalno ugrožen. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirane su četiri osobe. Najvažnije u ovom trenutku je da epidemiju držimo pod nadzorom”, rekao je prof. dr. sc. Karlo Kožul, epidemiolog županijskog ZZJZ.

Više pročitajte OVDJE.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije do ponedjeljka u 11 sati jedna je osoba umrla, jedna je nova zaražena koronavirusom, a dvije su izliječene. izvijestio je u utorak Ured župana.

Ukupno je potvrđena 91 osoba zaražena koronavirusom.

Ukupno je do sada izliječeno 11 osoba te su dvije preminule.

Više pročitajte OVDJE.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Nakon dvomjesečne bebe u Dugoj Resi, na području Karlovačke županije koronavirusom je zaraženo još jedno dijete, na Covid-19 je pozitivno jednoipolgodišnje dijete iz Ogulina. Dijete je u pratnji majke odmah upućeno u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

Više pročitajte OVDJE.

ISTRA

Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije stigli su novi podaci o koronavirusu na području Istre, javlja Glas Istre.

“Ukupno je ispitano 9 uzoraka brisa koji su rezultirali negativni na koronavirus te da u Istarskoj županiji nema novooboljelih drugi dan zaredom. Jedan pacijent je izliječen, što čini ukupno dvanaest izliječenih od koronavirusa (COVID-19).

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzet je 61 uzorak brisa i dostavljen u laboratorij u Zagreb.

Više pročitajte OVDJE.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Prva žrtva koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji, muškarac star 91 godinu, preminuo je u šibenskoj bolnici, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite. Na području županije danas je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Preminuli 91-godišnjak s područja je Murtera, a bio je kronični bolesnik. Zarazio se u kontaktu s oboljelom osobom te je 17. žrtva u Hrvatskoj.

Danas je na području županije sedam novih slučajeva pozitivnih na koronavirus i svi su vezani uz kninsku bolnicu.

Više pročitajte OVDJE.

ZADARSKA ŽUPANIJA

U Zadarskoj županiji koronavirus je potvrđen kod još dvije osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima u biogradskoj Specijalnoj bolnici za ortopediju, gdje se zaraza bila proširila.

Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je u utorak kako se od 49 analiziranih uzoraka za spomenute dvije osobe pokazalo da su pozitivne na virus, pa je trenutno u županiji ukupno 56 oboljelih.

U zadarskoj Općoj bolnici deset je osoba na Covid odjelu, četvero ih je na respiratoru, a troje pacijenata su u teškom stanju.

Više pročitajte OVDJE.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

U Virovitičko-podravskoj županiji, prema informaciji iz Stožera civilne zaštite VPŽ, i dalje je dvoje oboljelih od bolesti COVID 19. Dvoje supružnika je već tjedan dana u kućnoj samoizolaciji, a više nemaju niti simptome koronavirusa, objavljeno je na Facebok stranici Županije.

Više pročitajte OVDJE.

Sabor u Westinu glasa o Vladinim mjerama

Hrvatski sabor glasovat će danas o Vladinom travanjskom paketu mjera pomoći gospodarstvu pogođenom pandemijom koronavirusa, nakon što raspravi SDP-ov paket pomoći gospodarstvu završit će zasjedanje, a rad će nastaviti 15. travnja.

Sabor, koji je od potresa koji mu je oštetio zgradu na Trgu sv. Marka, zasjedao u staroj Ininoj zgradi, zasjedat će u hotelu Westin kako bi svi zastupnici mogli glasovati i poštovati mjere zaštite od zaraze koronavirusom.

Plan je da se ujutro krene s izjašnjavanjem o amandmanima, u podne će se glasovati, slijedit će slobodni govori, pa SDP-ov paket zakona za pomoć gospodarstvu i završetak zasjedanja.

Komentari