ŽUPANIJSKI STOŽERI Još dvije osobe preminule od koronavirusa. Pet novooboljelih u Brodsko-posavskoj

Cropix

U Hrvatskoj je ukupno 2161 osoba zaražena koronavirusom, a 1689 osoba se oporavilo. Ukupno je preminulo 86 osoba. Prema posljednjim podacima, otok Brač postao je novo žarište epidemije u Hrvatskoj s 22 obooljele osobe.

Županijski stožeri počeli su objavljivati nove informacije o epidemiji.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Preminula je jedna osoba s područja Virovitičko-podravsko županije, javlja regionalni stožer. Preminuo je muškarac rođen 1950. godine s rizičnim čimbenicima. U Virovitičko-podravskoj županiji nema novozaraženih osoba.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji već 39. dan nema novooboljelih osoba, a od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe.



OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U Osječko-baranjskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek jučer je na koronavirus testirano 169 uzoraka i svi su bili negativni, a među analiziranim uzorcima nalazi i pet osoba čiji su preliminarni nalazi bili pozitivni.

“Postoji realna mogućnost da tih pet osoba ipak nije pozitivno na koronavirus te bi se ukupan broj zaraženih vratio na 131”, poručuju iz županijskog stožera.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je petero novooboljelih, a riječ je o radnicima iz inozemstva od kojih je jedan već od prije pozitivan. Ukupno je u toj županiji 26 oboljelih. Iz lokalnog stožera poručuju kako petero novozaraženih nemaju ozbiljniju kliničku sliku.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko – zagorske županije već jedanaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

U Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježena su još dva nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o štićeniku i zaposlenici Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, kontaktima ranije pozitivnih osoba na koronavirus.

GRAD ZAGREB

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je da u posljednjih 24 sata nije detektirana niti jedna novooboljela osoba od koronavirusa na ovom području.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Dvije nove osobe zaražene su koronavirusom u zadnja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije, obje djelatnice privatnog splitskog Doma za starije i nemoćne, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od 194 obrađena testa s područja županije dvije su novooboljele osobe iz Splita zaražene korona virusom – jedna zdravstvena djelatnica i jedna nezdravstvena djelatnica privatnog Doma za starije i nemoćne.

Već 14 dana nalaze se u samoizolaciji te su nakon isteka tog roka dana testirane i njihov nalaz je pozitivan na covid-19 infekciju. Nisu u kontaktu ni s djelatnicima niti s korisnicima doma, tvrde u Stožeru.

Do sada su na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno izliječene 374 osobe, 53 osobe su hospitalizirane, 140 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji.

Sedam osoba je na respiratoru – četiri iz Splitsko-dalmatinske županije i tri iz Šibensko-kninske županije, dok se devet osoba nalazi u karanteni hotela “Zagreb” na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 538 slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su iz Stožera.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević“ umrla je pacijentica s područja Šibensko-kninske županije, stara 71 godinu, kronični bolesnik koja je bila pozitivna na covid-19, a treći je smrtni slučaj iz te županije.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite u subotu su izvijestili da u zadnja 24 sata nema novozaraženih u županiji.

Pacijent za kojeg je u petak javljeno kako je pozitivan na koronavirus osoba je s prebivalištem na području Knina. Bio je na brodu gdje je bio u kontaktu s više zaraženih. a po povratku u Hrvatsku bio u samoizolaciji u Splitu.

Splitska epidemiologija ga je vodila pod zdravstvenim nadzorom i tamo su ga testirali te je nalaz bio pozitivan. Izloženih kontakata u Šibensko-kninskoj županiji nije bilo, rekli su Stožeru.

Do subote, od ukupno 90 oboljelih u Šibensko-kninskoj županiji oporavilo se njih 69.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih zaraženih pacijenata. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split i sva tri su na respiratoru.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora su 102 osobe, od kojih su 24 kontakt s oboljelima od covida-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1668 uzoraka.

U protekla 24 sata na području županije zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije te je provjerom utvrđeno da je bilo kršenja navedene mjere.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 dana nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupno je do sada u toj županiji od početka pandemije koronavirusom bilo zaraženo 10 osoba, a 9 njih je ozdravilo

08:40 U Istarskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa

ISTARSKA ŽUPANIJA

Unutar 24 sata ispitano je 53 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Trenutno je na ispitivanju 22 uzorka brisa zbog sumnje na koronavirus.

OTOK BRAČ

Na Braču će se zbog većeg broja zaraženih koronavirusom vjerojatno ponovno uvesti postrožene mjere koje su važile u početku pandemije za cijelu Hrvatsku, doznaje se od županijskog Stožera civilne zaštite.

Na Braču se vjerojatno vraćaju postrožene mjere protiv koronavirusa. Mještani trajektom bježe s otoka?

Komentari