ŽUPANIJSKI STOŽERI JAVLJAJU Virus se probio u još jedan dom za starije; Na splitskom području troje novooboljelih

Tom Dubravec / CROPIX

Nacionalni stožer civilne zaštite održat će u 14 sati redovitu konferenciju za medije na kojoj će izvijestiti o najnovijim informacijama o epidemiji koronavirusa  u Hrvatskoj, a lokalni stožeri već su počeli objavljivati nove podatke.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Potvrđena je jedna novooboljela osoba od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije. Riječ je o štićenici Doma za starije i nemoćne osobe “Cvjetni dom” Šibenik, a epidemiološki izvidi su u tijeku.

S današnjim danom broj oboljelih popeo se na 91, oporavljenih je i dalje 76. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 27 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama.

SPLITKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Na području Splitsko-dalmatinske županije tri su novooboljele osobe i to iz Supetra dvije i Splita jedna. Od 233 obrađena testa 43 uzorka su sa otoka Brača.



Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica KBC-a Split (medicinska sestra) koja se nalazi u samoizolaciji.

U odnosu na jučerašnji dan još je 12 osoba izliječeno te je do sada na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno ozdravilo 405 osoba.

Hospitalizirane su 43 osobe, a 103 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. Pet osoba je na respiratoru i to četiri iz Splitsko-dalmatinske županije i jedna iz Šibensko-kninske županije. Sedam osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka je situacija stabilna, već petnaesti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19 te ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 40. Broj do sada izliječenih osoba na području županije iznosi 39.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Jučer je testirano oko 50 osoba. Do sada je pristiglo oko 40 nalaza i svi pristigli su negativni. Tijekom dana očekuju se rezultati i ostalih 10-tak uzoraka. Ukupno je testirano 2007 osoba. Tijekom dana bit će testirano oko 40 osoba.

U OB Karlovac nema niti jednog pacijenta oboljelog od koronavirusa, na kućnom liječenju još ih se nalazi 2, 1 osoba je preminula. U Karlovačkoj županiji je izliječeno 27 osoba.

U OB Karlovac trenutno se liječi 165 pacijenta, kroz hitni ambulantni prijem pregledano je 185 osoba, a 1150 osoba pregledano je u redovnom ambulantnom pregledu. Pod mjerama samoizolacije, kao kontakti oboljelih osoba nalaze se 2 osobe.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Danas je u Istarskoj županiji potvrđen jedan novi pozitivan slučaj koronavirusa. Riječ je o osobi iz samoizolacije koja je došla zrakoplovom iz Frankfurta u Zagreb 2. svibnja. U navedenom zrakoplovu kasnije su evidentirani putnici s pozitivnim nalazom na infekciju virusom SARS-CoV-2. Trenutačno je na ispitivanju 19 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla četiri tjedna nema novozaraženih osoba koronavirusom. Jučer je testirana 31 osoba. 29 nalaza je negativno, a za dvije osobe rezultati se očekuju tijekom dana. U županiji jedna je osoba pozitivna na koronavirus.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Jedanaesti dan zaredom u Virovitičko-podravskoj županiji nema zaraženih od koronavirusa, u posljednja 24 sata, testirano je 26 osoba, svi su bili negativni na COVID 19.

Komentari