ŽUPANIJSKI STOŽERI Deset županija bez novooboljelih, ali ima i novih slučajeva zaraze

Ilustracija Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Županijski stožeri objavljuju nove podatke o broju novozaraženih u svojim županijama.

U Hrvatskoj je, prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite, ukupno potvrđena 1881 osoba zaražena koronavirusom, a 771 osoba je ozdravilo. Dosad je preminulo 47 osoba.

Istra i danas bez novozaraženih

Istra je i danas bez novozaraženih koronavirusom. Ispitano 55 uzoraka brisa i svi su negativni.

Izliječene su četiri osobe, što čini ukupno 66 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji.



Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzeto je 30 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

Istovremeno, istarska policija zabilježila je u Poreču slučaj opetovanog kršenja mjera samoizolacije, po treći put, dok su za još dvije osobe policijski službenici u Umagu utvrdili da po drugi put krše mjeru samoizolacije, izvijestila je u utorak istarska policija

“S obzirom na broj osoba koje se nalaze u samoizolaciji na području naše županije, vidljivo je da se tek mali broj njih ne pridržava uputa epidemiologa te izlazi iz svog doma i ostvaruje socijalne kontakte s drugim osobama iako je to strogo zabranjeno”, izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Dodala je kako je odgovornost osoba koje su u samoizolaciji ključna da se nastave dobri trendovi te da se spriječi daljnje širenje zaraze Covidom-19.

Pet zaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je u razgovoru za N1 televiziju otkrio da je u njegovoj županiji u zadnja 24 sata potvrđeno pet novih slučajeva zaraze.

Usporen rast broja oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

Na području Osječko-baranjske županije nastavlja se trend usporenog linearnog rasta broja oboljelih. Tijekom 24 sata jedna je osoba novopozitivna, a riječ je o osobi iz mjesta Beketinci koja je bila u samoizolaciji i zbog dobrog općeg stanja nije bilo potrebe za hospitalizacijom. U protekla 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je 56 osoba s područja Osječko-baranjske županije.

Ukupan broj do sada zaraženih koronavirusom na području naše županije iznosi 111. I dalje je od toga pet medicinskih djelatnika, a još uvijek se samo jedan medicinski djelatnik nalazi u samoizolaciji. Bilježimo i jednu novoizliječenu osobu u odnosu na jučer, a u KBC Osijek trenutno je hospitalizirano 18 osoba.

U samoizolaciji se danas nalazi 136 osoba, jedna više nego jučer, no nema novih kontakata oboljelih koji su stavljeni u samoizolaciju.

Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je 6 dojava građana o kršenju samoizolacije od čega su potvrđena dva krštenja i to u Osijeku i Belišću. 11 osoba s popisa osoba u samoizolaciji obišli su samoinicijativno te utvrdili još jedno kršenje u Belišću.

Jučer je na snagu stupila i Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Osječko-baranjske županije čime je omogućeno kretanje stanovništva unutar županije bez propusnice. U skladu s tim, Policijska uprava osječko-baranjska propusnice više ne provjerava na privremenim punktovima između gradova i općina nego na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 2.297 provjera, 1.875 na ulazu i 1.705 na izlazu iz županije te su dvije osobe zatečene bez valjane propusnice.

“Ukidanje propusnica između gradova i općina unutar naše županije kao i popuštanje pojedinih mjera koje smo zatražili i koje nacionalni stožer razmatra korak je naprijed prema normalizaciji života na području cijele Hrvatske. Nacionalni stožer i Vlada RH izvrsno koordiniraju borbu protiv koronavirusa, a građani su ti koji pridržavanjem propisanih mjera također utječu na rezultate. Nastavimo li se odgovorno ponašati, neće biti potrebe za novim pooštravanjem mjera. Stoga zahvaljujem svima i molim vas za još malo strpljenja jer smo na dobrom putu”, poručio je župan Ivan Anušić.

Zaražena djelatnica Ortopedske bolnice u Biogradu

Od jutros imamo jednu novozaraženu osobu na području Zadarske županije tako je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na našem području 82, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite, piše Zadarski.hr.

Novozaražena osoba djelatnica je Ortopedske bolnice u Biogradu.

U Općoj bolnici u Zadru liječi se šest osoba, a u biogradskoj bolnici sedam lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru.

Aktivan nadzor provodi se nad 426 pacijenata, a istekao je za 2097 osoba.

Dva nova slučaja zaraze u Primorsko-goranskoj županiji

Ravnatelj nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović rekao je za N1 televiziju da Rijeka danas broji dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o osobama iz samoizolacije.

Potvrđena zaraza kod osobe iz Drniša

Na području Šibensko-kninske županije u utorak je, nakon tri dana bez novih slučajeva zaraze koronavirusom, zabilježen novi slučaj na području Drniša, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Riječ je o osobi s područja Grada Drniša koja je bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe. Od početka epidemije, s današnjim danom, broj zaraženih osoba u Šibensko-kninskoj županiji je 82, a 23 osobe su ozdravile.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 381 osoba, od čega je 244 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 323 osobe.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

Nakon što tri dana zaredom nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Šibensko-kninske županije, u utorak je jedan novi zabilježen na području Drniša, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Bez novooboljelih u Zagrebačkoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka u 11 sati evidentirane su 124 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije dva dana za redom nema novooboljelih, ali su dvije osobe više izliječene. Tako su do sada ukupno izliječene 23 osobe, a tri su preminule.

Sedmi dan bez zaraženih u Međimurju

Međimurje ni sedmi dan nema novozaraženih osoba virusom COVID 19. Testirano je ukupno 259 osoba.

U ovom trenutku od ukupno osam oboljelih osoba, četiri su ozdravile, a četiri osobe su pod zdravstvenim nadzorom. Svi su dobrog općeg stanja.

U Virovitičko-podravskoj županiji 22. dan bez novih slučajeva

Na području Virovitičko-podravske županije 22. dan zaredom nema novooboljelih od bolesti Covid-19. U posljednja 24 sata, testirano je 11 uzoraka i svi su bili negativni.

Do sada je, na području Virovitičko-podravske županije, ukupno testirano 249 osoba, od čega je nalaz za njih 247 bio negativan, piše ICV.hr.

“Dvoje pozitivnih supružnika više nema simptome koronavirusa. Ponovno su testirani i ako rezultati budu negativni, oni će se moći vratiti normalnim životnim aktivnostima”, kažu iz županijskog Stožera civilne zaštite, prenosi ICV.

Odlične vijesti iz Požeško-slavonske županije

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 21. dan bez novooboljelih osoba, u samoizolaciji se trenutno nalazi 236 osoba.

Ukupno je testirano 175 osoba, te je trenutno 31 uzorak poslan na analizu. Na području županije i dalje su potvrđene samo 3 oboljele osobe.

Jedna oboljela osoba je hospitalizirana, te se dvije nalaze u kućnoj izolaciji.

Troje novooboljelih u Zagorju

Tri su novooboljele osobe na području Krapinsko-zagorske županije, rečeno je na presici županijskog stožera, prenosi Zagorje.com. Dvije osobe su iz Jesenja, a jedan iz Oroslavja.

To znači da je ukupno 125 zabilježenih slučajeva u KZŽ, od čega je sad 119 aktivnih. U prošla 24 sata uzeto je 42 brisa te je dosad uzeto 1110 briseva.

Načelnik Stožera Anđelko Ferek-Jambrek rekao je da budući da se nakon 28 dana osobe smatraju ozdravljenima, sa sutrašnjim danom u KZŽ će biti preko 30 osoba kojima je taj rok prošao, što znači da će se smatrati ozdravljenima, piše Zagorje.com.

Deveti dan zaredom bez novozaraženih u Karlovcu

Već deveti dan zaredom nema zaraženih koronavirusom u Karlovačkoj županiji što pokazuje da je epidemiološka situacija na zavidnoj razini kao i da se građani u najvećem broju pridržavaju svih mjera i uputa koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, piše KAportal.

Ni u Bjelovaru nema novooboljelih

U Općoj bolnici Bjelovar u protekla 24 sata testirano je 30 osoba na koronavirus i za svih 30 osoba nalazi su negativni.

Tako je na području Bjelovarsko-bilogorske županije do sada potvrđeno 10 oboljelih osoba od koronavirusa od kojih je 4 njih izliječeno.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 306 osoba, a Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska u posljednjih 24 sata zabilježila je samo jedno kršenje mjera samoizolacije. Do sada su djelatnici županijske Policijske uprave izvršili kontrolu mjera samoizolacije 2558 puta.

Miran dan i u Ličko-senjskoj županiji

U Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih osoba. Ukupno je 21 osoba pozitivna na COVID-19 od čega 14 pozitivnih osoba je s područja Općine Udbina, 5 s područja Općine Plitvička jezera te 2 iz Grada Novalje.

Nema novih slučajeva u Vukovarsko-srijemskoj županji

Na području Vukovarsko-srijemske županje već sedmi dan nema novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer.

Brodsko-posavska županija bez novooboljelih

Peti dan zaredom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti Covid-19. U proteklih 12 dana na području Županije zabilježen je samo jedan slučaj oboljenja.

U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te tri osobe koje su ozdravile i jedna preminula osoba. U županijskoj karanteni se trenutno nalazi šest osoba, a drugi županijski karantenski objekt je demobiliziran.

Sve aktivnosti Županijskog stožera kao i drugih dionika u sustavu civilne zaštite odvijaju se u skladu s trenutnim stanjem i potrebama.

Danas je završena isporuka zaštitne opreme brojnim pružateljima socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi, a nastavlja se nadzor nad tim ustanovama od za to imenovanih timova. Tijekom dana preuzimaju se nove količine zaštitne opreme za zdravstvene ustanove te za Županijski stožer civilne zaštite.

Komentari