Župan Žinić o kućama koje su pale kao kula od karata kaže: Nisam bio odgovoran za kvalitetu gradnje

Ivo Zinic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Svjedočili ste da je dio tih objekata koji je u organiziranoj obnovi nakon Domovinskog rata doživio oštećenja, a s obzirom na to da su najavljene istražne radnje, ja ih dalje ne bih komentirao. Prepuštamo nadležnim tijelima da utvrde u kojoj mjeri je točno da kvaliteta radnje nije na razini na kojoj je trebalo biti”, rekao je Tomislav Medved.

Župana Ivu Žinića koji je bio glavni inženjer u Ministarstvu obnove i razvoja od 1995. do 2000. godine u vrijeme obnove Banovine novinari su nakon sastanka stožera osjeća li se odgovornim.

“Sustav je bio postavljen na način smo imali čitav tim tvrtki koje su imale ugovor s ministarstvom, dopuštamo da ima i nepravilnosti. Osobno se ne osjećam odgovornim jer nisam bio odgovoran za kvalitetu gradnje”, rekao je župan Žinić.

Dodao je: “Nadležne službe će utvrditi jesu li kuće napravljene po propisima, one su trebale biti napravljene po svim tehničkim propisima, jer to su nove kuće koje su projektirane, radile su ovlaštene kuće i projekte i nadzore, i graditelji su bili ovlašteni.



Obnova je trebala biti izvedena po najvišim standardima i kvalitetnim materijalima”, dodao je Žinić, prenosi N1.

Komentari