Zrakoplovi s humanitarnom pomoći iz Bugarske, Portugala i Poljske stigli su u Hrvatsku

CA

Prvog dana nove godine u zagrebačku su zračnu luku sletjeli zrakoplovi s humanitarnom pomoći za potresom pogođenu središnju Hrvatsku.

Danas, na prvi dan nove 2021. godine u Zračnu luku Zagreb sletjeli su zrakoplovi s humanitarnom pomoći za potresom pogođenu središnju Hrvatsku. Radi se o donacijama iz Bugarske, Portugala i Poljske. Podsjećamo, prva međunarodna pomoć stigla je iz Grčke, u večernjim satima 30. prosinca posebnim zrakoplovom iz Atene.

U Zagreb su jutros sletjela dva transportna zrakoplova bugarskih oružanih snaga, dopremivši čak 500 kreveta za stradale u razornom potresu. Treći zrakoplov iz Sofije očekuje se u Zagrebu danas oko 16 sati, javlja Croatian Aviation.

Treći zrakoplov sletio je iz Portugala (imao je tehničko zaustavljanje u Barceloni), zrakoplovom je u Zagreb dopremljeno više od 3,5 tona razne opreme na čak 14 paleta.



Velika pošiljka humanitarne pomoći stigla je danas posebnim zrakoplovom iz Poljske koja se također odazvala pozivu upomoć Vlade Republike Hrvatske. Poljska je donirala Hrvatskoj gotovo 6 tona vrijedne opreme, u Zagreb je sletio vojni transportni zrakoplov – CASA C-295.

Komentari