Zovak potvrdio: Sastaje se tim za Arenu Zagreb, pripremamo se na sve scenarije

Ilustracija Foto: MORH / F. Klen

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak potvrdio je da postoji mogućnost za ponovnim smanjenjem hladnog pogona kao i za ponovnim stavljanjem Arene u pogon.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je da se pripremaju na najcrnje scenarije, kao i da je sazvan krizni stožer bolnice kako bi raspravili sve moguće scenarije.

“Brojevi rastu i ako se ovako nastavi, za desetak dana možemo očekivati veće probleme. To će značiti da ćemo opet morati smanjiti hladni pogon, a morat ćemo pripremiti i sve naše odjele za covid koje smo imali. Dakle, covid dvorane i sve ono što je bilo aktivno krajem godine”, govori Zovak.

Također, sastaje se i tim koji je vodio improviziranu bolnicu u Areni Zagreb kako bi se vidjelo koliko je vremena potrebno da se sve što bude potrebno stavi u funkciju.



“Kao što znamo, s popravljanjem epidemiološke situacije Arena je stavljena u mirovanje. Sada se moramo pripremiti i vidjeti koliko je vremena potrebno da je se stavi u funkciju, 24 ili 48 sati, ako situacija bude to zahtijevala”, pojasnio je Zovak za Jutarnji list.

Komentari