Znanstveni savjet Vladi predložio nove mjere: Donosit će se lokalno, prema situaciji

N1

Završio je sastanak znanstvenog savjeta u Vladi, nakon čega su članovi odgovarali na pitanja novinara i komentirali što je tamo dogovoreno.

“Dogovorili smo se da je vrijeme na mjestima gdje ima više zaraženih da se poduzmu mjere da se smanji taj trend i kako bi početak školske godine došao sa što manje zaraženih”, rekao je nakon sastanka znanstvenog savjeta u Vladi epidemiolog Branko Kolarić.

Istaknuo je da će te mjere donijeti Stožer, a da su oni kao znanstveni savjet Stožeru savjetovali koje su lokacije na kojima bi te mjere trebalo uvesti.

Istaknuo je da neće biti uvođenja horizontalnih mjera koje se tiču cijele države, nego da će biti uvođenja lokalnih i regionalnih mjera.



“Savjeti idu u smjeru da se mjere donose regionalno, lokalno prema situaciji. Neke preporuke su generalne, a pitanje je na mjestima s većim brojem zaraženih nošenje maski, preporuka u zatvorenom prostoru i više podizanje svijesti o potrebi držanja distance kako bismo smanjili osnovni način prijenosa bolesti”, rekao je Kolarić.

I ravnateljica Klinike za infektivne bolesti, Alemka Markotić je nakon sastanka rekla da se razgovaralo o strategiji i znanstvenim spoznajama o koronavirusu, ponovivši da očekuju izazovnu jesen za koju se treba pripremiti, prenosi N1.

Komentari