Zlata Hrvoj-Šipek predstavila se saborskom Odboru za pravosuđe

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zlata Hrvoj-Šipek, kandidatkinja za glavnu državnu odvjetnicu, predstavila se na današnjem saborskom Odboru za pravosuđe.

Vidi se da se radi o osobi koja je cijeli svoj radni vijek provela u državnom odvjetništvu, radila je na najodgovornijim pozicijama, rekao je ministar pravosuđa, Dražen Bošnjaković, predstavljajući Zlatu Hrvoj-Šipek.

“Upravo na temelju tih činjenica, na temelju njena životopisa i programa, jer poznaje i sustav i procese unutar sustava, vjerujemo da ćemo izborom Zlate Hrvoj Šipek imati dobro upravljanje institucijom”, dodao je Bošnjaković.

Odboru se predstavila i sama kandidatkinja.



“Vjerojatno se mnogi pitaju zašto sam se ja u 64. godini i sa 40 godina radnog staža javila za obavljanje ove dužnosti. Onog časa kad sam shvatila da se iz Državnog odvjetništva od kolega nitko nema namjeru javiti, naprosto zato da se ne zasutave ustavni procesi, svojevrsni unutarnji preustroj, koji nitko neće izvana registrirati, osjećala sam svoju obavezu da dam svoj doprinos da se taj dio posla završi i da se stvori kvalitetan okvir za rad i daljnje djelovanje Državnog odvjetništva”, rekla je Hrvoj-Šipek, dodavši da se može nositi s tim poslom.

Podsjetimo, zastupnici će ovoga ovoga tjedna raspravljati o sedam točaka, među njima i o Vladinu prijedlogu da za glavnu državnu odvjetnicu imenuje Zlatu Hrvoj Šipek.

Sabor imenuje državnog odvjetnika na Vladin prijedlog, na četiri godine, uz prethodno mišljenje saborskog Odbora za pravosuđe.

O imenovanju Hrvoj Šipek Sabor će raspravljati u četvrtak, sjednica Odbora za pravosuđe sazvana je za srijedu.

Za Hrvoj Šipek, aktualnu zamjenicu glavnog državnog odvjetnika, Vlada se odlučila nakon razgovora sa šest kandidata koji su se javili na raspisani poziv.

Čelno mjesto u DORH-u upražnjeno je od sredine veljače, kada je Dražen Jelenić podnio ostavku na dužnost glavnog državnog odvjetnika nakon otkrića da je zatajio svoje članstvo u masonskoj loži, piše N1.

Komentari