ŽIVI NA RAČUN POREZNIH OBVEZNIKA Bandićeva saborska zastupnica ne osjeća se sigurno u Zagorju

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Marija Puh, Bandićeva saborska zastupnica, jedina je iz Krapinsko-zagorske županije koja je u saborskom mandatu koristila pogodnost da joj porezni obveznici plaćaju stan.

Živi u Krapini, oko 70-ak kilometara od Trga svetog Marka. Dok su ostali zastupnici, Žarko Tušek, Siniša Hajdaš Dončić i Marko Vešligaj na saborske sjednice putovali, Puh si je unajmila stan u Zagrebu.

“Nisam odmah unajmila stan, tek kasnije jer su mi prijetili. Sugerirali su mi u Saboru da si unajmim stan radi sigurnosti. Nudili su mi čak i policijsku zaštitu, jer sam dobivala prijeteća pisma”, objasnila je Puh zašto smo joj plaćali stanarinu.

Iz državnog proračuna u 2019. godini, plaćeno joj je 33.300,72 kn za stanarinu, a plaćeno joj je i 2.189,79 kuna režija.



Upitana osjeća li se sigurnije u Zagrebu nego u Zagrebu, kratko je odgovorila: “Da”.

Zašto je bila nesigurna?

Na Facebooku su je 2017. godine vrijeđali nakon što je, tada još kao HNS-ovka, podržala koaliciju s HDZ-om.

Bilo je nekoliko uvreda i prijetnji, no kako je NiZagorjemalo doznalo u MUP-u, nikad nije bilo službene procjene da Zagorki tolko vidi život o koncu da bi trebala dobiti policijsku zaštitu. Bile tu to političke uvrede.

Plaćena joj naknada za odvojeni život

Od tada su prošle gotovo četiri godina, a u međuvremenu Puh je iselila iz HNS-a i uselila se u Bandićevu stranku. No, iz stana nije iselila.

Ove godine platili smo joj 13.875,30 kuna stanarine i 1.925, 37 kuna režija. No, to nije sve.

Za vrijeme dok je odvojena od obitelji plaćali smo joj i naknadu za odvojeni život. U pet mjeseci ove godine 4.500,00 kuna, lani 9.000,00 kuna.

“Tu naknadu nikad nisam tražila, to mi je Sabor automatizmom plaćao”, kaže Puh.

Plaćali smo joj i putne troškove

Ipak, toliko voli svoje Zagorje da je, unatoč ugrozi, putovala doma u Krapinu pa smo joj, naravno, plaćali i putne troškove.

Lani joj je za auto isplaćeno 6.732,00 kune, ove godine 3.264,00 kune. Priložila je i jedan račun za cestarinu, 18 kuna. I to smo joj platili. Čist račun, duga ljubav, piše NiZagorjemalo.

Komentari