ZGRADA SIEMENSA ISPRAŽNJENA Zbog zaposlenika zaraženim koronavirusom epidemiolozi su sve dezinficirali

Damir Krajac / CROPIX

Djelatnici Siemensa kojima je radno mjesto u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici od danas rade od kuće, nakon što je jednome od njih dijagnosticiran koronavirus.

“Djelatnik je nakon službenog sastanka u Austriji obaviješten da je kod jedne osobe koja je prisustvovala sastanku potvrđena zaraza virusom COVID-19. Po zaprimljenoj obavijesti, kontaktirao je epidemiološku službu i obavijestio o istome te se već neko vrijeme nalazio u samoizolaciji uz aktivni zdravstveni nadzor. Jučer je testiran i potvrđena mu je zaraza virusom COVID-19. Radi se o blažem obliku te je smješten u zdravstvenu ustanovu – izvijestila nas je Sonja Nušinović Popovac iz Odjela za komunikacije Siemensa.

Na lokaciji u Heinzelovoj ulici nalaze se Siemens d.d., kao i tvrtke u njegovu sastavu Siemens Healthineeers d.o.o., Siemens Gamesa Renewable Energy d.o.o. i Siemens Energy d.o.o.

“Kao prva mjera zaštite zdravlja zaposlenika i javnog zdravstva, djelatnici svih kompanija pravovremeno su obaviješteni. S obzirom na prirodu posla, u mogućnosti smo ograničeno vrijeme organizirati rad kod kuće, a sve sa ciljem smanjenja potencijalnog rizika. Odradit će se dezinfekcija kompletnog prostora te smo u kontaktu s Dežurnom epidemiološkom službom”, poručili su Jutarnjem iz Siemensa.



Tvrtka Siemens d.d. u svom zagrebačkom sjedištu je ispražnjena radi prevencije. Kako Index doznaje od djelatnika vanjske službe koji se javio na telefon u centrali Siemensa u zagrebačkoj Heinzlovoj ulici, u zgradi više nema nikoga od djelatnika. “Sve je zatvoreno zbog karantene i nema nikoga od djelatnika”, kazao je.

Komentari