Želite u restoran za vrijeme lockdowna? Neki su hoteli ‘pronašli’ način kako to omogućiti: Dobijete račun i vode vas kao gosta

Foto: Pixabay

Hrvatska je već više od deset dana u svojevrsnom “blagom” lockdownu, sa zatvorenim restoranima, kafićima, teretanama. Odnosno, po pravilima, nijedan ugostiteljski objekt ne bi trebao raditi. Već se dogodila situacija da je bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić svojom objavom na Instagramu “ugrozio” ilegalan rad jednog sljemenskog kafića.

Kako otkriva Telegram, restoran hotela Sheraton najnormalnije radi. I to ne samo za svoje goste nego i za ostale građane. Kako su čuli iz nekoliko nepovezanih izvora, model im je vrlo jednostavan: zainteresirane za objed u njihovom lokalu, osoblje hotela prijavljuje kao goste u takozvanom dnevnom boravku.

No, nakon uplate 150 kuna, građani ne dobivaju ključ sobe za dnevni boravak koji su formalno platili, nego vaučer za restoran u kojem mogu ručati ili večerati kao da nikakvo zatvaranje ugostiteljskih objekata nije na snazi. Reporteri ovog portala kažu da, kada su izašli na teren i došli pred Sheraton, ih nitko nije dočekao osim troje ljudi na recepciji.

Čim su prišli, otvoreno su pitali može li se uplatiti dnevni boravak u hotelu, u zamjenu za restoranski vaučer, rekavši da su za taj model čuli od prijatelja. Naravno, nisu spomenuli da su novinari. Jedna od djelatnica odgovorila je potvrdno. Uzeli su podatke i upisali ih kao goste hotela u dnevnom boravku. Kako ih je bilo dvoje, djelatnica je pojasnila kako je dovoljno da samo jedan od njih izvrši uplatu za sobu, jer osoba koja kupi dnevni boravak na ručak može povesti svoju “plus jedan” osobu. Tada je rekla i kako će dobiti vaučer na 150 kuna, što je cijena dnevnog boravka, i uputila ih kako s njim mogu u Sheratonov Piano bar, restoran Kralj Tomislav ili u restoran Fontana.



Vaučer su platili, te se zaputili prema restoranu Kralj Tomislav. Bilo je jasno da su došli na ručak i bilo je jasno da nisu prvi koji to rade. Na ulazu u restoran nas je dočekala jako ljubazna konobarica koja nas je tražila vaučer, a prije nego što su ga pokazali pitala ih je i dolazimo li iz Sheratona ili Westina. Očito se radi o istoj grupaciji.

Najnormalnije su dobili račun, restoran je bio prazan. Čovjek bi pomislio da se radi o malo opuštenijem danu u tjednu. Na računu je naveden i broj sobe u kojoj su formalno registrirani, otkriva Telegram.

Komentari