Završio je sastanak u Ministarstvu poljoprivrede: Odluka je donesena, Meggle odlazi

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić sastali su se s predstavnicima mljekarske industrije. Glavna tema njihova sastanka najava je tvrtke Meggle Hrvatska da zatvara pogone i prekida proizvodnju u Osijeku, zbog čega će 160 radnika ostati bez posla.

“Po onome što smo imali priliku čuti, Meggle je donio svoju poslovnu odluku i ta odluka nije promijenjena”, rekla je ministrica Marija Vučković.

“Jasno mogu poručiti da kooperanti nisu ugroženi, imamo jamstva mljekarske industrije da će se otkup nastaviti, a i tvrtka Meggle nastavlja suradnju sa svojim kooperantima do 31. 12.”, rekla je Vučković.

Ministrica je poručila da zasad nema plana kako će se proizvodnja nastaviti, ali da će ministarstvo i Vlada učiniti sve da se sačuva 160 radnih mjesta.



Župan osječko-baranjski Ivan Anušić kazao je da žele riješiti problem zatvaranja proizvodnje. “Sve daljnje razgovore vodimo. Za ovaj problem je zainteresiran i premijer Andrej Plenković“, dodao je Anušić. “Spas 160 radnih mjesta, nastavak proizvodnje u Meggleu i otkup sirovine od kooperanata su nam prioriteti”, istaknuo je Anušić.

Spremni prodati tvornicu

“Farmeri i tvrtka Meggle nastavit će raditi i nakon nas. Što se tiče odluke tvrtke, ona je konačna i poslovna. Žao nam je što smo morali donijeti takvu odluku. S našim djelatnicima ćemo naosob razgovarati, ali i grupno kako bi im se olakšao odlazak iz tvrtke”, poručio je Marjan Vučak, član Uprave tvrtke. “Meggle je spreman za razgovore o prodaji tvornice, imamo do 31. prosinca vremena na tome raditi”, dodao je Vučak i istaknuo da će radnici dobiti plaću zaključno s 31. prosincem.

Komentari