ZAISKRILO U SABORU Jandroković Dretaru: Imate danas preko 1100 zaraženih pa vi hodajte bez maske

Screenshot

Hrvatski sabor će u petak zaključiti prvu redovnu sjednicu, nakon čega će napraviti dvotjednu stanku. Prije odlaska na stanku raspravljat će o Izvješću o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i utrošku sredstava u prošloj godini.

Nakon što je objavljeno da je SDP-ov Franko Vidović pozitivan na koronavirus, utvrđeno je kako je on prisustvovao ove srijede na zatvorenoj sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Na navedenoj sjednici, među ostalim su bili, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef kriminalističke policije Antonio Gerovac, šef SOA-e Daniel Markić. Saborski zastupnici koji su isto tako bili preventivno su ostali doma, a zbog navedenog razloga danas se neće održati sjednice klubova.

Zastupnik Domovinskog pokreta Davor Drele prilikom izlaganja o Izvješću počeo je pričati o statusu medicinske sestre o razlikama između njih i saborskih zastupnika te se zapitao zašto će imati najavljenu stanku od dva tjedna.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković ga je prekinuo i podsjetio da ne govori o temi izlaganja.

“Posve ste u pravu”, poručio mu je Drele, na što mu je Jandroković rekao da slobodno može o tome govoriti u slobodnoj raspravi te je najavio kako će i on o tome pričati na konferenciji za medije.

“Sad ću ja staviti masku na usta kao što ste vi stavili masku na usta svima nama koji bi vam se mogli usprotiviti u iduća dva tjedna”, kazao je Drele.

“Inače, imate danas preko 1100 zaraženih pa vi hodajte bez maske ako mislite da je to u redu”, kazao je Jandroković, prenosi Večernji list.

Komentari