Zagrebački restoran žestoko reagirao na nove mjere: Laku noć Hrvatska, jednom ćete se sramiti ovoga. Jeftino ste prodali skupu godinu svojih života 

Na odluku Vlade RH o novim mjerama osvrnuo i poznati zagrebački restoran La Štruk koji su na Facebooku, između ostalog, prozvali Stožer da ”krivnju za svoju nesposobnost i nedosljednost” prebacuju na ”neodgovorne građane”.

Podsjetimo, u Hrvatskoj od subote na snagu stupaju nove mjere kako bi se suzbilo rapidno širenje zaraze koronavirusom. Premijer Andrej Plenković je s ravnateljem HZJZ-a Krunoslavom Capakom i ministrom Davorom Božinovićem detaljno na konferenciji za novinare objasnio i naveo mjere koje se uvode, a mi donosimo popis kako ga je objavila vlada.

Pa tako prema novim mjerama, od subote nema više odlazaka u kafiće i restorane što je izazvalo mnoge reakcije.

Status La Štruka prenosimo u cijelosti:



Laku noć Hrvatska, jednom ćete se sramiti ovoga

Kad vrijeme malo razbistri glave, a strah se kao asimptomatski slučaj prikrije u vama do idućeg ludila, bit će vas stid ovoga što radite (ako uopće imate obraza ispod tih maski iza kojih se skrivate).

I ne samo vas u stožeru koji krivnju za svoju nesposobnost i nedosljednost prebacujete na ‘neodgovorne građane’, ne samo vas epidemiologa, imunologa, pulmologa… i ostalih ‘loga’ koji ste se odvažili samoprozvati stručnima i medijski prostituirati, pričajući o nečemu o čemu očito ne znate dovoljno, umjesto da se bavite svojim medicinskim/znanstvenim radom i dajete maksimalni doprinos liječenju te pomognete preopterećenim i vrijednim medicinskim sestrama, liječnicima i ostalim zdravstvenim radnicima na koje je spao ogroman teret nesposobnog vođenja borbe s epidemijom.

I ne samo vas u nekim medijima koji potencirate strah, psihozu i senzacionalizam radi povećanja čitanosti, ne samo vas u politici koji iskorištavate situaciju da diskreditirate suprotnu stranku i skupljate političke bodove, ne samo vas u zdravstvu koji koristite koronu za prikrivanje kontinuiranog uništavanja zdravstvenog sustava,… nego najviše vas, dragi građani, koji ste pali pod utjecaj ove histerije.

Jeftino ste prodali skupu godinu svojih života 

Vas mladih, drčnih, buntovnih,… vas studenata, intelektualaca, umjetnika, erudita,… koji ste uvijek kroz povijest mijenjali svijet, a sada niste rekli ‘dosta je bilo’. A trebali ste. Jeftino ste prodali skupu godinu svojih života.

Ne trebaš imati puno više od 3 razreda osnovne škole pa da znaš da respiratorni virus prelazi s jednog živog bića na drugo, ako su u bliskom kontaktu. Ne trebaš biti niti puno pametniji od prosječnog osnovnoškolca pa da shvatiš kako se širenje virusa zaustavlja nepostojanjem takvog bliskog kontakta. Međutim, realni život ne funkcionira bez fizičkog kontakta. Zato trebaš imati puno znanja, iskustva, kreativnosti, hrabrosti, intuicije i zdravog razuma da nadješ rješenje koje dugoročno radi više koristi, nego štete (psihološke, drušvene, financijske, intelektualne, zdravstvene…), bez obzira na neizbježne žrtve na tom putu. Jer to je jedino rješenje koje je prihvatljivo na duge staze. Sve drugo je greška koja se radi stihijskim odlukama. A obično je bolje ne djelovati nikako, nego djelovati pogrešno.

Zamislite da, svaki put kad neki obijesni egocentrik autom ubije čovjeka na cesti, njegov prijatelj traži zatvaranje cijelog prometa u zemlji jer su ceste opasne. Naša iskrena sućut, ali država tako ne smije funkcionirati.

Komentari